Amanda Gahm från Lokala Hjälpen, artisten Sebastian Fronda, Staffan Braw från Lokala Hjälpen och Camilla Jackslin från Ekströms Konst.

Fronda släpper nytt album – och gör en insats för utsatta i Västerås

I samband med Västerås Kulturnatt och släppet av Sebastian Frondas nya skiva ”Abrakadabra” går den skygga Västeråsartisten ihop med Ekströms Konst och Lokala Hjälpen för att bidra till det lokala välgörenhetsarbetet.

Publicerad

Den 13 september släpps Sebastian Frondas tionde album och veckan därpå, den 21 september, lanseras hans konst i ett samarbete med Ekströms Konst och Lokala Hjälpen.

– Det började med att Sebastian skickade ett mail till mig med sin idé. Eftersom han alltid gör sina skivomslag själv hade han en idé om att göra en upplaga för det här. Jag svarade och bad honom slå en signal och det gjorde han, berättar Camilla Jackslin på Ekströms Konst.

Hon fortsätter:

– Han ville att det skulle gynna det lokala och då tänkte jag ju direkt på Lokala Hjälpen. Sedan tipsade jag Sebastian om hur han skulle trycka upp den här upplagan och vilka han skulle vända sig till.

Efter sommaren hade Sebastian Fronda ordnat så att upplagan var tryckt och klar och hade ett möte med Lokala Hjälpen och Ekströms konst.

– Det gick från ord till handling på kort tid. Jag tycker att det är jättekul att få vara med och göra något som gynnar personer som inte har det så lätt, säger Camilla Jackslin.

I mötet mellan de tre parterna bestämdes det att Sebastian Fronda skulle skänka hela upplagan till Lokala Hjälpen och att Ekströms konst visar upp verken i skyltfönstret samt att de som köper ett verk av Fronda endast betalar 50 procent av inramningskostnaden.

– Verken säljs via våra kanaler och på Ekströms konst, men oavsett var man köper så hämtar man ut det hos Ekströms konst, säger Staffan Braw på Lokala Hjälpen.

Det finns 50 stycken verk som alla är numrerade och personligt signerade av konstnären.

– Vi säljer bara själva verket för att man själv ska få välja vilken ram man vill ha, säger Staffan.

Försäljningen drar igång samtidigt som Västerås Kulturnatt, klockan 18 den 21 september.

– Det som är så fantastiskt är den lokala anknytningen, vi är oerhört tacksamma för att en person som Sebastian gör det här och dessutom till förmån för oss och de organisationer vi jobbar med för att hjälpa de västeråsare som inte har det så bra. Det blir en fin snurr på det här som är fantastisk, säger Amanda Gahm på Lokala Hjälpen.

Staffan Braw på Lokala Hjälpen hoppas och tror att samarbetet med Sebastian Fronda som har över 400 miljoner streams, 14 guld- och 3 platinasäljande låtar, kommer bidra till att deras målgrupp utökas.

– Vi hoppas att vi kan samla in pengar och väcka uppmärksamhet, och bidra till de som inte har det så bra. Det går igenom flera led som alla är lokala, säger Amanda Gahm.

Powered by Labrador CMS