Lugnet före SM-stormen

Grattis alla västeråsare – ni har första parkett till tidernas SM-fest i Västerås

KRÖNIKA. Tjugoåtta idrotter. Sju arenor. Fem tävlingsdagar. En stad. Ingen segrare har ännu utropats under SM-veckan, men det finns redan en solklar vinnare – Västerås. 

Publicerad Senast uppdaterad
Västerås Tidnings SM-guide.

Den 26–30 juni står Mälarstaden för första gången som stolt värd för detta multisportarrangemang som visar upp svensk idrotts mångfald i all sin prakt.

Det är en jätteapparat med många inblandade – bland andra värdstaden med sina lokala föreningar, Riksidrottsförbundet med sina specialförbund och Sveriges Television. 

I vår omfattande guide till SM-festen – som ni kan läsa här – lyfter vi de närmare 20 Västeråsföreningar som är med och arrangerar denna svensk idrotts kanske vackraste manifestation.

Vi tycker att det är ett självklart tillfälle att presentera de mindre idrotterna och föreningarna i sportstaden Västerås och har därför spänt våra muskler för att lyfta dessa. 

När Västerås Tidning träffat och pratat med representanter för klubbarna återkommer ord som stolthet och chansen att äntligen få synas.

För visst är vi väl alla ändå lite nyfikna på vad som krävs för att lyckas i beachvattenpolo? Eller hur våghalsiga tricks wakeboardåkarna tänker göra? Hur orienterarna ska hitta i citykärnan, om rullskidåkarna lyckas hålla sig på benen i svindlande farter eller hur det egentligen går till att bli svensk mästare i hopprep?

Så grattis alla västeråsare som nu på första parkett får chansen att uppleva svensk idrotts glans och mångfald.

Heja alla fantastiska atleter – heja Västerås! 

Nu åker vi!

Fotnot: Den officiella invigningen av SM-veckan hålls vid Mötesplats SM-veckan, scenen vid Mälarkrogen, klockan 11.00 i morgon onsdag 26 juni. 

Det går inte att missa vad som väntar i stan.
Powered by Labrador CMS