Nu är Hahrska gymnasiets alla program samlade på Kopparlunden.

Hahrska gymnasiet inleder läsåret med nya lokaler

Inför hösten har el- och energiprogrammet och industritekniska programmet på Hahrska gymnasiet i Västerås fått både nya lokaler och en hel del ny utrustning.

Publicerad

El- och energiprogrammet och industritekniska programmet har tidigare haft lokaler i Skrapan men nu till skolstarten var alla program samlade i Kopparlunden. 

– För eleverna blir det nu bättre möjligheter att få en mer avslappnad lunchrast, större närhet till elevhälsoteamet och övrig skolpersonal, samt en ökad samhörighetskänsla med övriga skolan. Det ger skolan en bättre förutsättning att erbjuda en trygg och inspirerande skolmiljö, skriver Hahrska gymnasiet i ett pressmeddelande.

På måndagseftermiddagen invigdes nysatsningen och i samband med detta genomfördes ett branschråd som är ett samarbetsforum mellan Teknikcollege, Hahrska och lokala företag.

– Branschrådet är viktigt för att stärka kopplingen mellan utbildning och arbetsliv. Det här blir en nystart på det viktiga samarbetet.

Hahrska gymnasiet har investerat i en ny installationssal och förnyat utrustningen för el- och automationslaborationer. En ny datortekniksal har även skapats för att möta framtidens behov. De nya och större lokalerna är utformade för att vara mer ändamålsenliga och stimulera till ett mer effektivt lärande.

Industritekniska programmet har fått en ordentlig uppgradering med nyinköpta maskiner, bland annat datorprogrammerade svarvar och fräsar, samt koordinatborrmaskiner. De större lokalerna är designade för att förbättra flödet och stödja en tydligare pedagogisk idé. För industritekniska programmet har det även startas ett samarbete med en skola i Frankrike, vilket ger elever möjlighet att göra delar av sin praktik utomlands via Erasmus+. 

Powered by Labrador CMS