Festredo. Vesna Perkovic och Staffan Braw är redo för Back to Café Blanche.

Högt tryck när Café Blanche firar 40 år

350 biljetter sålde slut på fem minuter när de släpptes i juni. Likt stora artister som Taylor Swift och Oasis släpptes då biljetter för ytterligare en kväll. I helgen väntar två dagars festligheter på Elite Stadshotell i Västerås.

Publicerad Senast uppdaterad

När Västerås Tidning besöker Elite Stadshotell på torsdagen har Staffan Braw från Lokala Hjälpen precis påbörjat förvandlingen uppe på hotellets festvåning. Den mäktiga våningen ska i helgen fyllas av festglada män och kvinnor som ska festa som de gjorde på 80-talet.

– I början av 80-talet körde vi sporadiska discon här på stadshotellet och det var under 1984 som vi gjorde det till ett permanent inslag med Café Blanche, säger Staffan Braw.

Han fortsätter:

– Den som var drivande var Terje Lönnroos, han finns tyvärr inte med oss längre. Vesna var barchef och jag var diskjockey varannan helg, det var så det startade.

Café Blanche växte till ett av Västerås största uteställen.

– Det blev ganska känt runt om i Sverige. Vi har haft en massa olika artister här. Vissa kvällar kunde det vara kö nästan ända bort till domkyrkan.

Vissa kvällar kunde det vara kö nästan ända bort till domkyrkan

Idag är Vesna Perkovic konferens- och restaurangansvarig på Elite Stadshotell och Staffan jobbar för Lokala Hjälpen som arrangerar festhelgen Back to Café Blanche.

– Vi har haft nån återförening för Café Blanche här och där genom åren och det har alltid varit väldigt populärt. I och med Lokala Hjälpens goda samarbete med Elite Stadshotell så föreslog vi en reunion för Café Blanche och det tyckte dom definitivt att vi skulle göra, berättar Staffan.

Planeringsarbetet började i våras och den 18 juni släpptes biljetterna.

– De biljetterna tog slut på fem minuter. Vi hade förhoppningen att sälja fullt men trodde kanske inte att det skulle gå på bara fem minuter. Så vi planerade för en till kväll och de biljetterna sålde också slut. Med det kan vi konstatera att det är väldigt populärt med det vi kallar för vuxendisco, säger Staffan.

Vesna Perkovic instämmer.

– För den generationen finns det inte så mycket att göra så när något sker är de glada. De har både tiden och pengarna, säger Vesna.

Alla pengar går oavkortat till Lokala Hjälpen.

– Nostalgi i all ära, men det största skälet till att vi gör det här är för att bidra till välgörenhet, säger Vesna.

– Vi räknar med att samla in kanske 200 000 kronor till välgörenhet och det känns stort och viktigt, säger Staffan.

Vad är era förhoppningar med helgens evenemang?

– Att alla ska ha jätteroligt och träffa kompisar. Jag hoppas på ett fullt dansgolv, säger Staffan som gör comeback som dj.

– Jag hoppas på en massa flirtar, och återfunna kärlekar. Vi vet att många träffades här, säger Vesna.

Powered by Labrador CMS