Räddat. Nu står det klart att Summer Meet blir kvar i Västerås.

Klart: Summer Meet blir kvar i Västerås 2024

Nu är det klart. Summer Meet blir kvar i Västerås även 2024. – Vi kommer att köra vidare i Västerås även 2024 även om vi har fått många olika förslag om upplägg på ett Summer Meet från andra städer och organisationer, säger Klas Brink.

Publicerad Senast uppdaterad

Frågan om Summer Meets framtid i Västerås har varit osäker. Nu står det dock klart att arrangemanget stannar i Västerås.

En förutsättning för att festen skulle bli kvar har varit cruisingens organisation. Där har den nystartade föreningen Varos Cruising – som Västerås Tidning skrev om i juli förra året – nu kommit så lång i sin planering att arrangören känner sig trygg att stanna kvar i Västerås.

– Vi kan inte ha det som förra året då stora delen av staden var avspärrad, då vare sig besökare eller invånare kände sig välkomna, menar Klas Brink. 

– Varos kommer att verka för den folkfest vi minns från förr, till både besökare och Västeråsares glädje. Det ska vara kul och fullt drag både på fältet och på stan, säger Fredrik Munkvold ordförande i Varos. 

Varos Crusing med Fredrik Munkvold i spetsen tar hand om crusingen under Summer Meet.

– Det är spännande med en ny aktör med nya ideer och tankar. Varos jobbar ihärdigt med att söka stöd från staden och reducerade krav från myndigheter men behöver även stöd av näringslivet när man genomför crusingen, men oavsett, en förening blir väldigt mycket starkare av en stor mängd medlemmar, säger Klas Brink.

Summer Meet 2024 ÄR planerad till 4–6 juli.

Powered by Labrador CMS