Hampus, Fredrik och Anna ser fram emot att välkomna gäster till Skybar.

Konstnärlig inredning lyfter Skybar till nästa nivå

Efter två veckors intensiv renovering kunde Plaza Skybar smygöppna på fredagen. Nu ser de fram emot en höst med flera roliga happenings i den nyrenoverade baren med stans bästa utsikt.

Publicerad

I helgen smygöppnade Plaza Skybar efter att ha haft stängt i två veckor.

– Vi har en helt nyrenoverad bar och har gjort ett facelift för Skybar under de två senaste veckorna. Ett ganska stort facelift där vi har gjort om både väggar och möbler, säger Hampus Synnersten, barchef.

Varma toner mjukar upp även den gråaste av dagar. I den här sittgruppen har man en utsikt över Västerås city.

Plaza Skybar har anlitat en inredningsarkitekt som har vävt ihop olika kulörer, belysning och konst till en inbjudande och lyxig helhet.

– Vi gick igenom några förslag innan vi bestämde oss för det här, sedan har det varit en väldigt tight planering för att färdigställa allt på två veckor.

Hur känns det att kunna öppna en nyrenoverad och fin bar igen?

– Helt fantastiskt, jättekul, säger Anna Ljunggren som är vice vd och ansvarig för sälj och marknad på Plaza Västerås.

Fredrik Bergman, food and beverage manager, instämmer.

– Det är väldigt lyckat, säger Fredrik.

– Det går i linje med det vi vill göra, vi strävar efter att driva en extremt lyxig cocktailbar där all personal bryr oss om vad vi gör både på golvet och bakom baren, bemötandet ska vara i toppklass genom hela besöket, säger Hampus Synnersten.

Han fortsätter:

Mysig hörna under ett stort konstverk.

– Vi satsar på klassiska cocktails där vi gör allt från grunden och med rätt ingredienser. Vi gör all sockerlag själva och pressar juicer varje dag.

Anna Ljunggren förklarar att personalen verkligen brinner för sitt yrke och läser på om både cocktails och övrig dryck.

– Både Hampus och Fredrik är utbildade sommelierer och det är verkligen värdefullt, säger Anna.

– Vi vill utveckla både vinutbudet och cocktailutbudet. Till exempel kommer vi ha en väldigt varierande vinlista, säger Hampus.

I höst väntar även flera roliga evenemang på Skybar som förvandlas till Sveriges högst belägna standupklubb när Högt till tak med Magnus Betnér i spetsen går av stapeln den 15 oktober. Den 19 oktober är det vinprovning med naturviner som leds av Patric Andersson, certifierad Master sommelier.

– Vi kommer att satsa på flera olika event framöver så jag rekommenderar verkligen att hålla koll på vad som händer, säger Hampus.

Väggen är vacker i både dagsljus och mörker.
Powered by Labrador CMS