Miguel Eriksson har tagit chansen att spela på pianot som ställts ut på Torggatan – typ hela sommaren.

Miguels skönsång har satt färg på city i sommar: "Lite torrt att spela utan publik"

Har du besök Västerås city i sommar? Då har du säkert hört Miguel Persson, 40 år, spela och sjunga vackert vid sommartorgets piano på Torggatan. – Jag har varit här jättemycket under sommaren. Som mest har jag spelat 12 timmar i sträck, säger han.

Publicerad Senast uppdaterad

Sedan några år tillbaka har Västerås citysamverkan placerat ut ett ett offentligt piano på Torggatan. Där får vem som helst får spela.

En person har dock anammat den här möjligheten med lite större engagemang än de flesta andra. Han heter Miguel Persson, är 40 år, och har spelat och sjungit på torget under hela sommaren 2024.

– Jag är arbetssökande har haft massor med tid att vara här och spela i år. Jag har varit här flera gånger varje vecka.

Trots att det låter väldigt bra när Miguel spelar är han ingen etablerad musiker.

– I mitt fall har musiken legat på hyllan under ganska lång tid. För cirka 15 år sedan var jag betydligt mer aktiv, då var jag bland annat med och tävlade i P4 Nästa i radion. Sedan osynliggjorde jag mig – tills i år.

Vad tycker du om initiativet att ställa ut ett piano på torget?

– Det är ett väldigt fint initiativ, men väldigt vågat. Pianot är något misshandlat, men det går fortfarande att spela på.

Vad har du för drömmar med din musik?

– Jag kan inte säga att jag har haft drömmen om att bli rikskänd. Då hade jag nog jobbat mycket hårdare för det. Mina drömmar har inte så mycket med musiken att göra. Min dröm är att jobba psykosocialt med människor. Jag älskar psykologi – och musik.

Vad får dig att sätta dig här och spela för besökarna i city?

– Det är passionen för musiken. Sedan blir det ganska torrt i längden att spela utan publik, säger Miguel.

Powered by Labrador CMS