Morgonrapporten: Äldre man död efter drunkningsolycka i Hökåsen 

★ FREDAG 28 JUNI • Vädret: Högtrycket drar bort • Guiden: Cityfestivalen dag 2

Publicerad Senast uppdaterad

God morgon Västerås! 

Det har hänt: En äldre man avled efter en drunkningsolycka i Hökåsengropen på torsdagen, rapporterar P4 Västmanland. Mannen hittades livlös i vattnet och trots hjälpinsatser på plats gick hans liv inte att rädda. Anhöriga är underrättade.

Så blir vädret enligt SMHI: Högtrycket som dominerat väderläget i veckan försvagas och puttas bort av ett lågtryck och svalare luft västerifrån. Med detta passerar också regn och åskskurar långsamt. Dagstemperatur 19–24 grader. 

Guiden – det händer idag i Västerås:

 Här kan ni läsa om våra kostnadsfria sommarlovstips.

SM-veckan

Plats: Bland annat Lögarängen, Lögastrand, Färjkajen, Rocklunda, Bellevue

Tid: Till och med söndag. Knutpunkt vid Mälarscenen.

Vad: 28 idrotter ska avgöras på sju olika arenor runt om i Västerås. Huvudområde runt Mälarkrogen och kabelparken med mötesplats och prova på-område. 

Läs vår bilaga om SM-veckan här. För mer information om allt som händer: www.smveckan.se och www.vasteras.se/smveckan2024

Cityfestivalen

Plats: Västerås city

Tid: Pågår till och med lördag

Vad: Tre dagar av artister, knallar, människor och musik. Så startar sommaren i Västerås. Sedan 1992 lockar Västerås Cityfestival en bred publik och i år är det dags igen. Program och nyheter på www.vasterascityfestival.se

Västerås Pridefest

Plats: Vasaparken, Regnbågsparken

Tid: Invigning i Regnbågsparken 12.15. Pågår till och med lördag

Vad: Lukas Renklint invigningstalar. Tre heldagar Pridefestival med scen och utställare i Regnbågsparken, parad genom staden och mycket mer. Efterfest på O’Learys på lördagen 22–03 med DJ Pamela.

Brasserie Stadsparken på Cityfestivalen

Plats: Brasserie Stadsparken

Tid: Från 17.00 till och med lördag

Vad: Under Västerås Cityfestival bjuder Brasserie Stadsparken in till årets stora sommarfest med artister som E-Type, Medina, Nanne Grönvall och Jay Smith samt partyband, uteservering och after work. Varje dag bjuds dessutom på trubadurunderhållning och DJ som höjer stämningen redan vid 17-tiden.

Jazzfestival Mosaic

Plats: Café Mosaic

Tid: Pågår till och med lördag

Vad: För tredje året i rad genomförs Jazzfestival Mosaic parallellt med cityfestivalen. Ett tiotal konserter kommer genomföras, de flesta med någon koppling till Västerås eller Västmanland. Fri entré. Program här.

Mälaren Live: Hannes Aitman

Plats: M/S Kungsörnen

Tid: 19.00 

Vad: Skälbysonen Hannes Aitman börjar alltmer göra sig ett namn på den svenska musikscenen. Denna kväll kliver han ombord med ett par medmusikanter och underhåller till mat och dryck under den tre timmar långa färden. Mer info och biljetter här

Lördag 29 juni

Gideonsberg–Värmdö

Plats: Hitachi Energy Arena

Tid: 13.00

Vad: Fotboll, div 1, damer

Engelskt gästspel

Plats: Domkyrkan

Tid: 18.00

Vad: Den världsberömda gosskören Schola Cantorum från Cardinal Vaughan Church besöker Västerås domkyrka.

Söndag 30 juni

Barnkalasfestivalen

Plats: Västerås Officersmäss

Tid: 12.00 

Vad: Fjolårets succé är tillbaka. I år kommer Arne Alligator, Mamma Mu & Kråkan samt Kapten Ekholm och underhåller. Korv, hamburgare, glass och fika finns på plats för hela familjen. Öppet från 12.00, på scen 14. Träffa alla medverkande 15–17.

VSK–Karlstad

Plats: Hitachi Energy Arena

Tid: 14.00 

Vad: Fotboll, div 2, damer

Powered by Labrador CMS