Morgonrapporten: Bil brann i Irsta i natt

★ MÅNDAG 16 SEPTEMBER • Vädret: Regn • Sport: VSK föll tungt • Guiden: Äppelvecka på friluftsmuseet

Publicerad Senast uppdaterad

Godmorgon Västerås!

Det har hänt: Strax efter klockan halv ett natten till måndag kom ett larm om bilbrand i Irsta in till SOS alarm. Ingen person kom till skada i samband med händelsen. Polisen har inga misstankar om brott då det troligen handlar om ett tekniskt fel, rapporterar P4 Västmanland.

Trafik: Begränsad framkomlighet på E18 från trafikplats Strö till trafikplats Morgendal i riktning mot Västerås då det pågår en bärgning som gör att köer börjar byggas på, meddelar Trafikverket.

Sport: VSK Fotboll åkte på ett tungt nederlag i lördagens nykomlingsmöte i allsvenskan mot Gais på Hitachi Energy Arena. De flesta trodde att de grönvita lyckats fullborda upphämtningen på 0–3-nederlaget i paus när Abdelrahman Boudahs nickade in kvitteringsbollen på stopptid. Men domaren dömde bort målet till VSK-spelarnas och hemmapublikens stora besvikelse. Tungt poängtapp därmed för VSK i sin utsatta tabellposition.

Så blir vädret enligt SMHI: Efter en kall och solig inledning av dagen ökar molnigheten på med regnskurar under eftermiddagen. Dagstemperatur 10–15 grader, svag vind. 

Det händer idag i Västerås

Äppelvecka

Plats: Vallby friluftsmuseum

Tid: 13.00–16.00 till och med torsdag 

Vad: Kom och se fruktutställning med över 100 sorter av framförallt äpplen men också päron, plommon och vindruvor. Frukten samlas in i Västerås med omnejd av arrangören Västerås Trädgårdssällskap. Obs, ingen sortbestämning under äppelveckan. 

Röda korsets sygrupp

Plats: Röda korset, Vasagatan

Tid: 13.00–16.00

Vad: Dags för start av Röda korsets sygrupp. Här tillverkas saker av inkommet material som sedan säljs i secondhand-butiken.

Föreläsning: Birgitta Dahl

Plats: Växhuset, Konsertsalen

Tid: 14.00–16.00 

Vad: Senior-Universitetet inleder höstens föreläsningsprogram med s-politikern Birgitta Dahl som talar under rubriken ”Minnen från ett innehållsrikt liv och kampen för jämställdhet”.

Powered by Labrador CMS