Morgonrapporten: Bil läckte olja – polis hittade kniv

★ TORSDAG 10 OKTOBER • Sport: VIK vann  • Vädret: Regnigt • Guiden: Kameliadamen

Publicerad

Godmorgon Västerås! 

Det har hänt: När räddningstjänsten larmades till Gideonsberg på onsdagseftermiddagen efter uppgift om att en bil läckte olja valde man att kontakta polisen då ägaren till bilen uppträdde på ett avvikande sätt. När polisen genomförde en kontroll av fordonet hittades en kniv. Bilägaren, en man i 30-årsåldern, misstänks för ringa narkotikabrott samt brott mot knivlagen.

Sport: VIK tog säsongens andra fullpoängare i hockeyallsvenskan efter seger borta mot Almtuna med 3–2 på onsdagskvällen. VIK är nia i tabellen och tar på fredag emot Mora hemma i ABB Arena. 

Så blir vädret enligt SMHI: Fortsatt ruggigt väder med mycket moln och tidvis kraftigt regn. Dagstemperaturer på 11–13 grader.

Det händer idag i Västerås

Kameliadamen

Plats: Västmanlands Teater

Tid: 18.00, även fredag samma tid samt söndag 15.00

Vad: I Kameliadamen, skriven av Alexandre Dumas dy 1848, utforskas relationer, fördomar och moraliska dilemman. Med samma konstnärliga team som gjorde Amadeus. Spelas till 15 december.

Konsert

Plats: Konserthuset, lilla salen

Tid: 19.00

Vad: Monbijoukvartetten, vinnare av Ung & lovande 2023 med Marcus Bäckerud och Alexander Chojecki violin, Oscar Edin viola, Kristian Chojecki cello, spelar bland annat Serenad av Stenhammar och Döden och flickan av Schubert.

Utställning: Anna Nyberg – Blicken glider isär

Plats: Konstmuseet

Tid: Öppettider tis, tor, fre 10–17, ons 10–20, lör–sön 12–16

Vad: Ny utställning. Anna Nyberg arbetar med ett måleri som oftast resulterar i stora rumsliga installationer. På Västerås konstmuseum kommer besökaren kliva in på Nybergs ateljégolv. Utställningen visas till 2 februari 2025.

Powered by Labrador CMS