Morgonrapporten: Bilbrand på Gideonsberg

★ ONSDAG 2 OKTOBER • Vädret: En del sol • Guiden: Karaoketävling

Publicerad Senast uppdaterad

Godmorgon Västerås! 

Det har hänt: SOS Alarm fick strax efter klockan 4.00 på onsdagsmorgonen larm om att ett fordon brann på Prästkragegatan på Gideonsberg. Det är oklart hur branden har startat och en anmälan om skadegörelse genom brand upprättas, skriver polisen på sin hemsida.

Så blir vädret enligt SMHI: Varierad molnighet med utrymme för en del sol, dagstemperaturer 9–11 grader. 

Det händer idag i Västerås

Guidad stadstur om stadens historia

Plats: Samling vid Aseatorget 17.55

Tid: 18.00–19.00

Vad: Hör bland annat om franska dominikanermunkar, Gustav Vasa och den givmilde tobaksfabrikören Sundin. För biljetter se www.deilaochdatiden.se 

Film & samtal

Plats: Elektra Bio

Tid: 18.00

Vad: Dramat ”Så länge hjärtat slår” visas, följt av samtal med inbjudna gästerna Lena Marmstål Hammar, professor i Vårdvetenskap vid MDU, Lisbet Gemzell med flera, efteråt.

Karaoketävling 

Plats: O’Learys

Tid: 18.00–21.00

Vad: Varje onsdag till och med 23 oktober har tio deltagare per gång chansen att ta sig till finalen 30 oktober och slutligen utses till Västerås och länets karaokemästare. 

Samara – ett musikaliskt möte mellan Norden och Mellanöstern

Plats: Konserthuset, Foajéscenen

Tid: 19.00–21.00

Vad: Samara började som trio med oud, bas och saxofon och utvidgades till sextett 2018 med den kurdiska sångerskan Avin Omer som också sjunger på arabiska och persiska. Samara har funnits länge, turnerat i Sverige och Israel/Palestina inför en hänförd publik och har utvecklat en musik som präglas av medlemmarnas nyfikenhet och kunskaper från sina respektive bakgrunder.

Powered by Labrador CMS