Morgonrapporten: E18 avstängd mot Köping idag

★ MÅNDAG 30 SEPTEMBER • Vädret: B • Guiden: Föreläsningar och trädgårdsträff

Publicerad Senast uppdaterad

Godmorgon Västerås! 

Idag: På grund av det fortsatta arbetet med den nya motorvägen – en stor gång- och cykelbro i stål ska lyftas på plats – kommer E18 mellan Västjädra och Köping vara helt avstängd under måndagen. Trafiken leds om och hänvisas till alternativa vägar mellan Västerås och Köping, meddelar Trafikverket.

Det har hänt: På lördagskvällen vid 22-tiden blev en man påhoppad och slagen av flera personer på Råby. Mannen, som är i 35-årsåldern, transporterades vid medvetande med ambulans till sjukhus. Det finns i nuläget inga misstänkta till händelsen, skriver polisen på sin hemsida.

Sport: Nykomlingen Aros Basket tog i lördags sin första historiska seger i superettan. Detta via odiskutabla 100–58 hemma i Kristiansborgshallen mot Tureberg. Oskar Ekh bästa poänggörare i hemmalaget på 27 före Mir Nasradin på 21. 

Så blir vädret enligt SMHI: Dagen inleds med klart väder och därmed åter en riktigt kylig morgon. Senare under dagen drar ett mindre regnområde in och molnen breder under sig. Dagstemperaturer 4–8 grader.

Det händer idag i Västerås

Föreläsning: Jacques Mwepu

Plats: Växhuset, Konsertsalen

Tid: 14.00–16.00 

Vad: Senior-Universitetet fortsätter höstens föreläsningsprogram med västeråsaren Jacques Mwepu, chef för kriminalvårdsanstalten i Kumla. Han kommer att tala under rubriken: ”Att bryta den onda cirkeln i ett stort och växande uppdrag – tankar om livet innanför murarna och svensk kriminalvård.”

STA Mälardalskretsen

Plats: Viksängskyrkan

Tid: 17.30–20.00

Vad: Kretsmöte med föredraget ”Liljor för våra trädgårdar”. Larz Danielsson, Hammarstrand, föreläser om egna odlingserfarenheter av de vildväxande arterna av liliumsläktet. Växtförsäljning. Insläpp från kl 17.30, fika med tilltugg ingår i inträdet. Lotteri.

Föreläsning

Plats: Kyrkbacksgården

Tid: 18.00–19.30

Vad: ”Till en plog skall svärdet smidas”. Om det kristna fredsarbetet efter inträdet i Nato. Lotta Sjöberg Becker, generalsekreterare Kristna Fredsrörelsen, föreläser. Västerås Domkyrkas vänner arrangerar.

Powered by Labrador CMS