Morgonrapporten: Fullspäckad helg – här är våra tips på 25 evenemang

★ FREDAG 6 SEPTEMBER • Vädret: Fortsatt soligt och varmt • Sport: Douglas landslagsdebuterade

Publicerad

Godmorgon Västerås!

Sport: Den tidigare VSK-backen Alex Douglas, nu i polska Lech Poznan, blev överraskande uttagen i förbundskapten Jon Dahl Tomasson landslagstrupp. I går fick han förtroendet från start när Sverige besegrade Azerbajdzjan borta i Nations League med 3–1. 

Så blir vädret enligt SMHI: Det varma sensommarvädret håller i sig. Temperaturer uppåt 26 grader denna soliga fredag. I nuläget ser högtrycket ut att ligga kvar under helgen med bäst solchanser under lördagen. 

Det händer i helgen i Västerås

FREDAG

Barnens konstfredag

Plats: Konstmuseet

Tid: 10.15–11.45

Vad: Skapa fritt kring ett tema i Konstlabbet, gå på en lekfull minivisning, eller häng i konstmuseet. Riktar sig till barn upp till 6 år, tillsammans med max en vuxen per barnaskara. Kostnadsfritt.

AW: Duo Jag 

Plats: O’Learys

Tid: 17.00–03.00

Vad: En fullspäckad kväll med konsert och dans med ett av Sveriges bästa coverband. 19.00–22.00 Duo Jag live på scen, därefter nattklubb till 03.

Live: Great Play vs Aerial Bender

Plats: Västerås Officersmäss

Tid: 18.00 (show 20.00)

Vad: En massa rutinerade rockrävar bjuder på en helkväll med låtar som ni både minns och kommer att minnas.

Live: Axel Ottosson 

Plats: Global Living

Tid: Från 18.00, även lördag samma tid 

Vad: Sångaren och multiinstrumentalisten gästar Globals uteservering tillsammans med band. Kvällen kommer att bjuda på en skön blandning av soul/pop/reggae med inslag av instrumentalmusik. 

P4 Nästa – final

Plats: Konserthuset

Tid: 19.00–21.10

Vad: Över 1 000 bidrag kom in till musiktävlingen – nu är det dags att utse en vinnare. Riksfinalen direktsänds i P4 under ledning av Annika Jankell och P4 Dalarnas Martin Eriksson. 

LÖRDAG

Från Anund till Ansgar

Plats: Buss avgår från domkyrkoplan

Tid: 9.00–15.00

Vad: Följ med på fjolårets succé med en guidad busstur i spåren av Västerås forntida och medeltida religionshistoria med visning på Anundshög, Länsmuseet och domkyrkan. Biljetter på Tickster.com.

Retromania – leksaks- och tv-spelsmässa

Plats: Västerås Kongress

Tid: 10.00–16.00

Vad: Samlarnörd eller inte, det här är en mässa för alla, både stora och små.

Bondens egen marknad

Plats: Stora torget

Tid: 10.00–15.00

Vad: Varje lördag fram till slutet av oktober finns marknaden på plats. Kom och köp lokalt producerade varor direkt från bonden själv.

Orgelmatiné

Plats: Domkyrkan

Tid: 12.00

Vad: Välkommen på en spännande orgelmatiné, spelad av domkyrkoorganist Benjamin Åberg. Programmet cirklar kring den franske giganten Camille Saint-Saëns och hans musikaliska omvärld. Fri entré. Frivillig insamling till Domkyrkomusiken. Konserten ges i samarbete med Sensus.

VSK–Hertzöga

Plats: Hitachi Energy Arena

Tid: 13.00 

Vad: Fotboll, div 2, damer – seriefinal och gratismatch med familjeaktiviteter.

Barnlördag i Pedagogen: Runor

Plats: Länsmuseet

Tid: 13.00–15.00

Vad: Kom och skapa din egen runsten med ett eget budskap i runskrift. Runt om i Västmanland står stora gamla stenar med ett mystiskt språk på. Dessa stenar kallas för runstenar, och språket på dem kallas för runskrift. Dagens barnlördag är en del av Kulturarvsdagen. 

Skiljebo SK–Viggbyholm

Plats: Hamre 

Tid: 14.00

Vad: Fotboll, division 2, herrar

Bullan barnscen

Plats: 4:e teatern, Culturen

Tid: 14.00–15.00

Vad: I de blånande finska skogarnas djup vilar Kalevalas sagoskatt. En föreställning fylld av musik, sång och skönhet som bjuder på en rolig och poetisk stund med mycket näring för fantasin. Framförs tvåspråkigt (svenska/finska). Från 4 år.

Barnlördag: Folk, fä och naturväsen

Plats: Konserthuset

Tid: 14.00–14.40

Vad: Maria Hulthén Birkeland, en av Sveriges främsta riksspelmän, berättar, sjunger och spelar fioler, flöjt och näverlur. Som sällskap har hon med sig några fyrfota vänner i denna dynamiska föreställning. Passar extra bra för barn 4–6 år.

Mälarmysteriet

Plats: M/S Kungsörnen

Tid: 18.00 

Vad: Ett nytt fängslande mordmysterium författat av Marianne Cedervall, Aron Olnafors och Maria Bergström. Följ med på en spännande båttur bland kobbar och öar i Västerås som kommer att ägnas åt ett äkta Mälarmysterium samtidigt som du njuter av en trerättersmiddag. En kryssning helt i den forna västeråsaren Maria Langs anda. Anmälan via Rederi Mälarstadens hemsida. Även 21 september samma tid. 

Live: Erja Lyytinen

Plats: Västerås Officersmäss

Tid: 18.00 (show 20.00)

Vad: Ett kärt återbesök av Finlands absoluta gitarrdrottning. 

Småstadsliv – Bröllopsresan

Plats: Västerås konserthus

Tid: 19.00–20.30

Vad: Välkommen ombord på det nya rederiet Raba Linbe som är en kryssning mellan Söderhamn och Raumo i Finland. Ingemar och Anette har gift sig och med på resan finns bl a Stånk Tommy, Agneta Patrull, Sölve och dansbandet ”Småpittarna”.

Improvisationsteater

Plats: Steam Hotel

Tid: 20.00

Vad: Två lag med improvisatörer tävlar mot varandra och publiken ger förutsättningar som yrken, miljö eller vad som hänt tidigare. Det är interaktionen mellan publik och improvisatörerna som gör det unikt. Västerås Improvisationsteater står på scenen. 

Västerås Rainbow party

Plats: Madame Josephine

Tid: 20.00–02.00

Vad: Starten för återkommande regnbågsfester hos Madame Josephine. För alla inom communityn HBTQIA+ och dess vänner. Dans, mingel, drinkar, underbara människor och en fantastiskt stämning i sann nattklubbskänsla.

Back to Café Blanche

Plats: Madame Josephine

Tid: 20.00–02.00

Vad: 40 år sedan Café Blanche, nu är det dags för en kväll igen. Du som köade till Café Blanche, Extremes, Bankiren, Babylon, Lord på 80- eller 90-talet vet att du är i målgruppen. Kvällens dj:s är Michel Rosta, Staffan Braw och Carl-Fredrik Zetterman. Arrangemang av Lokala Hjälpen och Elite Stadshotellet.

SÖNDAG

Barnsöndag

Plats: Växhuset

Tid: 10.00 

Vad: Höstens första Barnsöndag på Växhuset av Awake projects. En familjedag med olika aktiviteter som riktar sig till barn mellan 3 och 6 år och bjuder på massor av kul som utforska bokhörnan, disco, utklädnad föreställningen ”Inte farligt, Clownen Didi”. Alla aktiviteterna är gratis. 

Öppet hus

Plats: Naturskolan Asköviken

Tid: 10.00–14.00 

Vad: Tema: Småkryp i Asköviken.

Föreställning: ”Alla får åka med”

Plats: Stadsbiblioteket, Hörsalen

Tid: 11.00 

Vad: En liten flicka kör i sin blåa lastbil. Hon tar med sig flera passagerare. Föreställningen bygger på Anna-Clara Tidholms bilderbok för de allra minsta. För åldern 2–5 år. Fri entré, men begränsat antal platser. Hämta gratisbiljetter i barninfodisken. 

Franke–Hudiksvall

Plats: Råby 3, konstgräs

Tid: 13.00

Vad: Fotboll, division 2, herrar

Konsert 

Plats: Västerås Konsthall

Tid: 17.00–19.00 

Vad: Blues och show med Bluesprint och Axel Ottosson med vänner.

Powered by Labrador CMS