Morgonrapporten: Larm om lägenhetsbrand var torrkokning

★ ONSDAG 9 OKTOBER • Vädret: Regnigt • Guiden: Dansverk och karaoketävling

Publicerad

Godmorgon Västerås! 

Det har hänt: Flera polispatruller beordras till ett flerfamiljshus på Brahegatan i Västerås på tisdagseftermiddagen för att bistå räddningstjänsten i samband med en misstänkt brand i en lägenhet. Det visade sig handla om torrkokning. Ingen person kom till skada i samband med händelsen, skriver polisen som upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet med lägenhetsinnehavaren som misstänkt.

Så blir vädret enligt SMHI: Mulet väder och tidvis regn som kan vara kraftigt på sina håll. Dagstemperaturer på 11–12 grader.  

Trafik: I samband med startskottet för älgjakten kan det röra sig mer vilt än vanligt kring vägarna som det kan vara värt att vara extra uppmärksam på som bilist.

Det händer idag i Västerås

Film & samtal

Plats: Elektra Bio

Tid: 18.00

Vad: Dramat ”Jag är kvinna” visas, följt av samtal med inbjudna gäster.

Karaoketävling 

Plats: O’Learys

Tid: 18.00–21.00

Vad: Varje onsdag till och med 23 oktober har tio deltagare chansen att ta sig till finalen 30 oktober och slutligen utses till karaokemästare. 

Nina – ett dansverk av Joseph Sturdy

Plats: Konserthuset, stora salen

Tid: 19.00–20.00

Vad: Verket är en passande hyllning till musiklegenden Nina Simone. Vändpunkten i hennes karriär var när hon fick avslag från Curtis Institute of Music som hon senare förstod var rasistisk motiverat. Presentatör Malena Engström leder besökarna in i dansens värld med en introduktion från Foajéscenen 18.30.

Utställning: Anna Nyberg – Blicken glider isär

Plats: Konstmuseet

Tid: Öppettider tis, tor, fre 10–17, ons 10–20, lör–sön 12–16

Vad: Ny utställning. Anna Nyberg arbetar med ett måleri som oftast resulterar i stora rumsliga installationer. På Västerås konstmuseum kommer besökaren kliva in på Nybergs ateljégolv. Utställningen visas till 2 februari 2025.

Powered by Labrador CMS