Morgonrapporten: Mopedist stoppades – misstänks för flera brott

★ MÅNDAG 23 SEPTEMBER • Vädret: Mulet • Helgens sport: Rönnby premiärvann • Guiden: Föreläsning

Publicerad Senast uppdaterad

Godmorgon Västerås!

Det har hänt: En mc-patrull stoppade vid 22.30-tiden på söndagskvällen en mopedist på Hammarby. Vid kontroll av mopeden visade den sig vara anmäld stulen. Föraren, en man i 30-årsåldern, visade sig dessutom sakna behörighet för att köra fordonet. Mopeden togs i beslag och föraren misstänks för grov olovlig körning samt häleri. Föraren fick efter förhör lämna platsen till fots, skriver polisen.

Helgens sport: VSK föll tungt i det allsvenska bottenmötet borta mot Värnamo. Hemmalaget kunde avgöra efter två mål i rask följd i slutet av den första halvleken. Chans till snabb revansch för grönvitt när IFK Göteborg gästar Hitachi Energy Arena på torsdag.

En förlust och en seger blev resultatet för stadens elitlag i helgens innebandypremiär. Rönnby tappade 3–0 i SSL-mötet borta mot Kalmarsund men kunde avgöra i sudden fram till 4–3 genom tremålsskytten Linnea Hammar. Skälbys herrar föll i sin premiär i allsvenskan borta mot Lund. Hemmalaget vann med 8–6 i en svängig match där Skälby vände 2–5 till ledning 6–5 men skåningarna vände tillbaka och vann.

För Aros Basket blev det förlust i premiären i superettan. Gästande Malbas vände i slutet och vann en tät match med 70–66.

I herrarnas handbollsallsvenska tog VästeråsIrsta tredje raka segern i serieupptakten via 33–27 hemma mot IFK Karlskrona. Däremot föll VI-damerna för andra matchen i rad på bortaplan i handbollsligan. Önnered vann övertygande, 29–19.

Så blir vädret enligt SMHI: Det rapporteras om det första snöfallet i norr. Dit är det en bit kvar till på våra breddgrader där det fortsatt blir relativt varmt. Måndagen innehåller en hel del moln inledningsvis, men med vissa solchanser under eftermiddagen. Dagstemperatur 13–17 grader. 

Det händer idag i Västerås

Föresläsning: Staffan Ekendahl

Plats: Växhuset, konsertsalen

Tid: 14.00–16.00

Vad: Senior-Universitetet fortsätter höstens föreläsningsprogram med journalisten och Kolbäcksbon Staffan Ekendahl, som föreläser under rubriken ”Det amerikanska valet den 5 november”. Världen står vid ett vägskäl där framförallt USA, Kina och Ryssland har nyckelroller vad gäller den fortsatta utvecklingen och FN har i allt väsentligt spelat ut sin roll.

Powered by Labrador CMS