Morgonrapporten: Olaga intrång hos firma på Erikslund

★ TISDAG 22 OKTOBER • Vädret: Moln, regn, sol • Guiden: Musik i Växhuset

Publicerad Senast uppdaterad

Godmorgon Västerås!

Det har hänt: Vid 04-tiden på tisdagsmorgonen var polis på plats vid en firma på Erikslund efter ovälkommet besök, skriver VLT. Högtalare som fanns installerade på området skrämde bort inkräktarna men efter att ha sökt med bland annat hund hittade polisen inga misstänkta. Ärendet rubriceras som skadegörelse och olaga intrång.

Så blir vädret enligt SMHI: Riktigt blandväder – mycket moln och eventuellt några regnskurar samtidigt som solen kan kika fram i molntäcket. Dagstemperatur på 10–12 grader.

Guiden – det händer idag i Västerås

Fikapaus

Plats: Växhuset

Tid: 14.00–15.00

Vad: Dags för musikunderhållning i Växhuset igen. Dragspelsklubben spelar på lilla scenen. Fri entré.

Viktiga samtal män emellan

Plats: ABF-huset, Pilgatan 2 vid Coop

Tid: 18.00–20.00 

Vad: Vill du också prata om väsentliga ämnen utifrån egna erfarenheter med andra män? Träff tisdagar udda veckor. Tema denna gång är sårbarhet.

Utställning: Anna Nyberg – Blicken glider isär

Plats: Konstmuseet

Tid: Öppettider tis, tor, fre 10–17, ons 10–20, lör–sön 12–16

Vad: Anna Nyberg arbetar med ett måleri som oftast resulterar i stora rumsliga installationer. På Västerås konstmuseum kommer besökaren kliva in på Nybergs ateljégolv. Utställningen visas till 2 februari 2025.

Ny utställning: Älskade Västmanland

Plats: Länsmuseet

Tid: Öppettider tis, tor, fre 10–17, ons 10–20, lör–sön 12–16

Vad: En interaktiv och rolig utställning som utgår från över 600 berättelser, bilder, filmer och saker som samlats in från västmanlänningar. Med utställningen vill museet skapa perspektiv på samtiden och framtiden samt reflektera kring vad de saker vi äger och den plats där vi bor betyder. 

Powered by Labrador CMS