Morgonrapporten: Personal misshandlades vid rån i matbutik

★ ONSDAG 18 SEPTEMBER • Värmen tillbaka • Sport: VI premiärföll • Guiden: Föredrag och karaoketävling

Publicerad Senast uppdaterad

Godmorgon Västerås!

Det har hänt: Polis beordrades till en matbutik på Gideonsberg på tisdagskvällen med anledning av att en man ska ha lämnat butiken med obetalda varor. När personal försökte stoppa mannen ska han ha misshandlat dem. När polisen anlände till platsen kunde mannen, som är i 35-årsåldern, hittas och gripas misstänkt för rån i motvärnsfallet. Det skriver polisen i sin händelserapport.

Sport: VästeråsIrstas damer har inlett en ny säsong i handbollsligan med sikte på att lyckas nå slutspelet efter fjolårets misslyckande. I premiären borta mot Skövde på tisdagskvällen räckte dock laget inte till – 27–23 till västgötarna.  

Så blir vädret enligt SMHI: Under onsdag och torsdag breder ett högtryck ut sig. Efter en småkylig start med dis och dimma stiger temperaturen till omkring 20 grader. Övervägande soligt med periodvis en del högre moln som driver förbi åt sydost.  

Trafik: På E18 vid Trafikplats Västjädra i riktning mot Västerås är påfarten avstängd på grund av schakt- och beläggningsarbete och trafiken leds om. Beräknad sluttid är satt till 29 september, meddelar Trafikverket. 

Det händer idag i Västerås

Äppelvecka

Plats: Vallby friluftsmuseum

Tid: 13.00–16.00 till och med torsdag 

Vad: Kom och se fruktutställning med över 100 sorter av framförallt äpplen men också päron, plommon och vindruvor. Frukten samlas in i Västerås med omnejd av arrangören Västerås Trädgårdssällskap. Obs, ingen sortbestämning under äppelveckan. 

Soppteater: True Music Project

Plats: Västmanlands Teater, Teaterbistron

Tid: 12.00 (soppa serveras från 11.30)

Vad: Duon Tania Naranjo och Reuben Sallmander bjuder in besökarna i ett musikaliskt möte där det latinamerikanska och judiska blandas med ren klassisk musik, rock- och popinfluenser i en lekfull dans.

Film & samtal: More of Everything

Plats: Elektra Bio

Tid: 18.00

Vad: Som upptakt till Naturskyddsföreningens skogsdagar har Elektra programpunkten film & samtal med inbjudna gäster. Dokumentören More of Everything visas denna kväll med efterföljande samtal som leds av Anne Halldin. Gäster: Martin Bäck från Svenska kyrkan och flera politiker. I samarbete med Naturskyddsföreningen och Omställning Västerås. 

Föredrag: Hovdestalund

Plats: Länsmuseet, hörsalen 

Tid: 18.00

Vad: Rebecca Svensson, filosofie doktor i ekonomisk historia, kyrkogårdsantikvarie och handläggare för kulturarv och planering vid Västerås kyrkogårdsförvaltning talar. Fri entré. Drop in. 

Karaoketävling 

Plats: O’Learys

Tid: 18.00–21.00

Vad: Varje onsdag till och med 23 oktober har tio deltagare per gång chansen att ta sig till finalen 30 oktober och slutligen utses till Västerås karaokemästare.

Powered by Labrador CMS