Morgonrapporten: Sensommarvärmen kommer tillbaka

★ TISDAG 17 SEPTEMBER • Trafik: E18-påfart avstängd • Guiden: Äppelvecka på friluftsmuseet

Publicerad

Godmorgon Västerås!

Trafik: På E18 vid Trafikplats Västjädra i riktning mot Västerås är påfarten avstängd på grund av schakt- och beläggningsarbete och trafiken leds om. Beräknad sluttid är satt till 29 september, meddelar Trafikverket. 

Så blir vädret enligt SMHI: Ett högtryck börjar växa in. Under morgonen väntar molnigt väder med dis och dimma. Under dagen minskar dock molnigheten och under eftermiddagen väntas en del sol varvat med moln. Dagstemperatur 12–18 grader, svag vind. Från onsdag blir det sensommarvärme med dagstemperaturer på omkring 20 grader. 

Det händer idag i Västerås

Äppelvecka

Plats: Vallby friluftsmuseum

Tid: 13.00–16.00 till och med torsdag 

Vad: Kom och se fruktutställning med över 100 sorter av framförallt äpplen men också päron, plommon och vindruvor. Frukten samlas in i Västerås med omnejd av arrangören Västerås Trädgårdssällskap. Obs, ingen sortbestämning under äppelveckan. 

Föredrag: Norge under andra världskriget

Plats: Stadsbibliotekets hörsal

Tid: 18.00 

Vad: Håkan Fehne berättar om en Trondheimsstudent som kom med i motståndsrörelsen men som tvingades att fly till Sverige. Det blir en berättelse om faror, flykt, svek och längtan i krigets skugga. Arr Föreningen Norden.

Powered by Labrador CMS