Morgonrapporten: Solig och varm torsdag  

★ TORSDAG 19 SEPTEMBER • Guiden: Afzelius hyllas i konserthuset

Publicerad

Godmorgon Västerås!

Så blir vädret enligt SMHI: Efter en småkylig start med dis och dimma blir det en strålande dag med gott om sol och temperatur omkring 20 grader.  

Trafik: På E18 vid Trafikplats Västjädra i riktning mot Västerås är påfarten avstängd på grund av schakt- och beläggningsarbete och trafiken leds om. Beräknad sluttid är satt till 29 september, meddelar Trafikverket. 

Det händer idag i Västerås

Äppelvecka

Plats: Vallby friluftsmuseum

Tid: 13.00–16.00, sista dagen 

Vad: Kom och se fruktutställning med över 100 sorter av framförallt äpplen men också päron, plommon och vindruvor. Frukten samlas in i Västerås med omnejd av arrangören Västerås Trädgårdssällskap. Obs, ingen sortbestämning under äppelveckan. 

Trio Nastela

Plats: Konserthuset, lilla salen

Tid: 19.00–21.00

Vad: Bandet som består av Emmanuel Laville, oboe, Sebastian Stevensson, fagott, och Asuka Nakamura, piano, presenterar kontraster i tid och rum med svensk och internationell musik, manligt och kvinnligt, gammalt och nytt.

Guran, Nyberg & Nord – en hyllning till Björn Afzelius

Plats: Konserthuset, stora salen

Tid: 19.30–22.00

Vad: Olle Nyberg, Mikael ”Nord” Andersson och Göran ”Guran” Blomgren – var och en med sin egen relation till Björn Afzelius – kommer bjuda publiken på en kväll fylld av tillbakablickar och tolkningar av artistens låtskatt som för alltid skrivit in sig i den svenska musikhistorien.

Powered by Labrador CMS