Morgonrapporten:
VI-damerna tog säsongens första seger 

★ MÅNDAG 7 OKTOBER • Vädret: En del sol • Guiden: Släktforskning 

Publicerad Senast uppdaterad

Godmorgon Västerås! 

Helgens sport: Det blev ännu en tung förlust för VSK:s allsvenska fotbollsherrar och tabelläget i botten ser allt mer dystert ut. Borta mot Mjällby var VSK bra med i matchen och efter Isak Jönssons 1–1-mål höjde sig laget och bland annat hade Daniel Ask ett bra läge att ge grönvitt ledningen. Istället var det Mjällby som kunde avgöra fram till 2–1 i slutminuterna. Med fyra återstående omgångar har VSK fem poäng upp till Halmstad på kvalplats.

VästeråsIrsta tog säsongens första seger i handbollsligan. Efter två raka bortaförluster blev det seger med 25–19 i hemmapremiären mot Ystads IF. Love Kumlin och Saga Frestadius bästa VI-målskyttar inför drygt 300 vittnen.

Rönnbys innebandydamer tog tredje raka segern i SSL-upptakten, varav den andra raka i hemmahallen. Rönnby tog kommandot direkt mot Falun och gick till pausvila med en 3–0-ledning. Sedan släppte Tigers inte greppet fram till 6–3 till slut. Matchens lirare: Wilma Johansson som gjorde två mål och lika många assist. 

Så blir vädret enligt SMHI: En ostadigare väderperioder väntar. Det ser dock ut att bli uppehållsväder under måndagen med varierande molnighet och utrymme för en del sol. Dagstemperaturer på 9–12 grader, svag vind. 

Det händer idag i Västerås

Manifestation

Plats: Fiskartorget

Tid: 12.00–12.15

Vad: Moderaterna i Västerås arrangerar en opolitisk manifestation för Ukraina varje måndag.

Jourhavande släktforskare

Plats: Skiljebo bibliotek

Tid: 14.00–17.00

Vad: Vem tror du att du är? Vad står det i kyrkböckerna? Västerås släktforskarklubb kommer och svarar på frågor om släktforskning.

Powered by Labrador CMS