Morgonrapporten: VSK allt närmare superettan efter ny förlust 

🍁 TISDAG 1 OKTOBER • Vädret: Varmare • Misstänkt rån • Guiden: Rekryteringsmässa på Plaza

Publicerad Senast uppdaterad

Godmorgon Västerås! 

Det har hänt: Samtal inkom till polisen om att en man i 40-årsåldern blivit rånad av okända gärningspersoner utomhus på Öster Mälarstrand. Mannen uppgav att han blivit slagen och blivit av med sin telefon. Efter händelsen lämnade gärningspersonerna platsen. Flera polispatruller larmades men inga gärningspersoner hittades. En anmälan om rån upprättas.

Sport: Superettan kryper allt närmare för VSK. 1–2-förlusten (Viktor Granath reducerade med kvarten kvar) på Grimsta IP mot Brommapojkarna på måndagskvällen gör att grönvitt har fem poäng upp till Halmstad på kvalplats med fem omgångar kvar att spela. ”Vi försöker men det räcker inte – som det sett ut under hela säsongen”, sammanfattade VSK-kaptenen Simon Johansson för SVT Sport. Mjällby borta på lördag nästa tuffa uppgift.

VIK vann en målsnål tillställning efter förlängning borta mot Nybro i Hockeyallsvenskan på måndagskvällen. Men det var nära att bli noll poäng. Jimmie Jansson Lorek kvitterade med endast 24 sekunder kvar och sedan kunde Konstantin Komarek greja extrapoängen kort in på förlängningen. Efter fyra omgångar ligger VIK åtta i tabellen med fem inspelade poäng.

Så blir vädret enligt SMHI: Soliga stunder varvas med passerande moln som kan vara tidvis täta. Lite varmare än senaste dagarna dock, dagstemperaturer 7–12 grader. 

Det händer idag i Västerås

Rekryteringsmässa

Plats: Hotel Plaza

Tid: 10.00–17.00

Vad: En rekryteringsträff i Västerås för studenter, arbetssökande eller för den som är intresserad av att byta jobb. Arrangeras av Västerås Tidning. Fri entré.

Erik Söderlind & Lars Jansson Quartet

Plats: Konserthuset

Tid: 19.00–21.30

Vad: Erik Söderlind väcker sitt gemensamma projekt med jazznestorn och världsberömde pianisten Lars Jansson till liv. Det blir även ett möte mellan generationer. I konstellationen ingår Paul Svanberg (Lars Janssons son) på trummor‚ och Niklas Fernqvist (son till jazzgitarristen Bertil Fernqvist) på bas. Arrangeras av Jazzens Vänner.

Utställning: Anna Nyberg – Blicken glider isär

Plats: Konstmuseet

Tid: Öppettider tis, tor, fre 10–17, ons 10–20, lör–sön 12–16

Vad: Ny utställning. Anna Nyberg arbetar med ett måleri som oftast resulterar i stora rumsliga installationer. På Västerås konstmuseum kommer besökaren kliva in på Nybergs ateljégolv. Utställningen visas till 2 februari 2025.

Powered by Labrador CMS