Morgonrapporten: VSK-sensationen säljs

★ ONSDAG 25 SEPTEMBER • Vädret: Regn och blåst • Fortsatt tågstopp  • Guiden: VIK i hemmapremiär

Publicerad Senast uppdaterad

Godmorgon Västerås!

Sport: Igår blev det klart att VSK-mittfältaren Marcus Linday lämnar klubben efter den här säsongen. 21-åringen, som spelade i division 2 förra säsongen, har fått ett sensationellt genombrott i allsvenskan och varit den tongivande spelaren i grönvitt. Nu säljer VSK Linday till nederländska Heerenveen. ”Marcus har haft en otrolig utveckling i VSK och varit sensationellt bra under sin debutsäsong i allsvenskan. Det här blir en bra lösning för alla parter där vi säkrar intäkter som definitivt lägger en grund för att bygga klubben framåt”, säger VSK:s manager Kalle Karlsson till klubbens hemsida.

Tågtrafiken: Det är fortsatt stopp i tågtrafiken efter måndagens kollision mellan ett tåg och ett traktorsläp mellan Köping och Arboga. Prognos för när trafiken kan köra som vanligt igen är satt till senare idag klockan 17.00. SJ Regional ersätts med buss mellan Köping och Arboga. För mer information om din resa hänvisas du till ditt tågbolag.

Så blir vädret enligt SMHI: Ett omfattande lågtryck har tagit sig in över landet med regn och blåst. Dagstemperaturer 14–16 grader, sydvästlig vind med hårda vindbyar. 

Det händer idag i Västerås

Soppteater: Vi älskar dansbandz

Plats: Västmanlands Teater, Teaterbistron

Tid: 12.00 (soppa serveras från 11.30)

Vad: En varm, rolig musikalisk hyllning till svenska dansband. Med skådespelerskan Anna Bromee.

PRO:s friluftsdag

Plats: Bäckbyhuset och även utomhus på Bäckby Torg om vädret tillåter

Tid: 13.00–15.00

Vad: På PRO:s nationella friluftsdag bjduer PRO Bäckby in till möjligheten att pröva på aktiviteter och få information om allt föreningen gör i Bäckbyhuset. 14.00 blir det information om HLR. Det bjuds på kaffe och hembakt bulle.

Jourhavande släktforskare

Plats: Västerås huvudbibliotek, fackavdelning

Tid: 15.00–18.45

Vad: Västerås Släktforskarklubb har öppet hus för dig om släktforskarfrågor. Intresserade, nybörjare och erfarna släktforskare är välkomna.

Karaoketävling 

Plats: O’Learys

Tid: 18.00–21.00

Vad: Varje onsdag till och med 23 oktober har tio deltagare per gång chansen att ta sig till finalen 30 oktober och slutligen utses till Västerås karaokemästare. 

Impro Comedy Night 

Plats: 4:e teatern, Culturen

Tid: 18.00

Vad: Impro Comedy Night är tillbaka med en ny twist. Fortfarande helt improviserat men teatern introducerar temakvällar där publiken får möjlighet att uppleva sina favoritögonblick från sina favoritfantasy-filmer. Det blir rollspel.

Film & samtal

Plats: Elektra Bio

Tid: 18.00

Vad: Dramat Green Border följt av samtal med inbjudna gäster efteråt. 

Hemmapremiär: VIK–Östersund

Plats: ABB Arena Nord

Tid: 19.00

Vad: Hockeyallsvenskan

Powered by Labrador CMS