Morgonrapporten: VSK tvingas till akuta åtgärder på hemmaarenan 

★ ONSDAG 11 SEPTEMBER • Vädret: Regnigt • Guiden: Handbollspremiär

Publicerad Senast uppdaterad

Godmorgon Västerås!

Det har hänt: Efter en incident i senaste hemmamatchen mot Sirius där föremål slängdes in på planen har VSK Fotboll, via polisen, fått krav på att sätta upp ett så kallat kastnät som täcker arenans hemmaståläktare. Kravet gäller med omedelbar verkan och innebär att nätet ska vara på plats inför helgens match mot Gais. ”Nu jobbas det intensivt för att få fram ett kastnät och montera det innan matchen på lördag”, säger VSK:s klubbchef Johan Immelgård till klubbens hemsida. Om inte det hinns klart tvingas i värsta fall VSK flytta matchen till en annan arena, säger Immelgård.

På onsdagseftermiddagen var totalt tre bilar inblandade i en krock på Västra ringvägen. En bil hade kört in i framförvarande fordon och orsakat en seriekrock, skriver polisen på sin hemsida. Personen som orsakade olyckan misstänks för grovt rattfylleri. Det finns inga uppgifter om personskador i samband med händelsen.

Tågtrafik: Det är stopp i tågrafiken just nu mellan Sala och Västerås på grund av ett stillastående tåg, rapporterar Trafikverket. Strax innan klockan 8 på morgonen var trafiken åter igång.

Trafik: Hållplats Åkesta på linje 21 i riktning Skultuna stängs av tillfälligt på grund av vägarbete. Resenärer hänvisas till tillfällig hållplats. När arbetet är slutfört, preliminärt 19 september trafikeras ordinarie hållplats igen, meddelar Kollektivtrafikförvaltningen.

Så blir vädret enligt SMHI: Den varma luften som legat över landet har tryckts bort av en kallfront. Ett nytt regnområde drar in och dagen blir mulen med regnskurar. Dagstemperatur 10–14 grader. 

Det händer idag i Västerås

Soppteater: What the world needs now is love

Plats: Västmanlands Teater

Tid: 12.00 (soppa från 11.30)

Vad: En hitkavalkad som andas cocktails, sammetskostymer och sofistikerad elegans. För 30 år sen gjorde Anci Hjulström, Patrick Rydman och Martin Schaub stor succé med sin show The Missing Fortnight. Nu: 30 år äldre och klokare.

Handboll: Seriepremiär och svenska cupen

Plats: Västerås Arena

Tid: 18.00 och 20.00

Vad: VästeråsIrstas damer inleder klockan 18.00 med match mot Aranäs i svenska cupen (åttondelsfinal). Därefter har herrlaget seriepremiär i allsvenskan mot Tumba.

Film och samtal: Dokumentär – A new kind of wilderness

Plats: Elektra Bio

Tid: 18.00

Vad: Film och samtal som upptakt till Naturskyddsföreningens skogsdagar 19–29 september. I samarbete med Omställning Västerås. Samtalstema: Människan, staden och skogen – radikala uppbrott eller mer natur i stadsmiljön?

Karaoketävling

Plats: O’Learys

Tid: 18.00–21.00

Vad: Varje onsdag till och med 23 oktober har åtta deltagare chansen att ta sig till finalen 30 oktober och slutligen utses till Västerås karaokemästare. I prispotten ligger bland annat en egen studiotid.

Powered by Labrador CMS