Premiärredo. I helgen öppnar My Studio upp för allmänheten.

Ny kreativ mötesplats i Västerås

Denna lördag öppnar My Studio i Västerås city där ägarna bland annat renoverar och modifierar gamla möbler och skapar en arena för kreativitet och hantverk.

Publicerad Senast uppdaterad

– Vi har saknat en arena i Västerås för att mitt i centrum kunna komma och vara kreativ i en inspirerande miljö, skriver det äkta paret Wolf Andersson och Swesna Kashani ett pressmeddelande.

De fortsätter:

– Vi uppskattar tanken om att ge saker en ny chans, till exempel gamla möbler och modifiera dem. Plus att ge olika lokala kreatörer, hantverkare och konstnärer en arena att synas och verka i. Detta tillsammans har bidragit till en idé om att starta denna verksamhet. Att bidra till att västeråsarna ska blomma ut, vara kreativa, stötta det lokala och bidra till att ge saker en ny chans.

Swesna Kashani är inredningsarkitekt och har efter 15 år i Los Angeles, USA, samlat på sig erfarenhet både som entreprenör men även inom inspiration och känsla för design, mode och kreation.

– Hon ser det fina i saker och människor och dras till att omge sig med vackra saker.

Wolf Andersson har bott i Västerås i 20 år och kommer ursprungligen från Småland.

– Wolf är en erfaren företagare och konsult, som kompletterar min kreativa personlighet och verkar i bakgrunden, som praktisk do:er, säger Swesna.

My Studio huserar på adressen Polisgränd 1, där den nu avlidna Anna Krogh länge var verksam.

– Lite märklig sak, men en dag så droppade ena skylten utanför lokalen, med hennes namn ned. Det visade sig sedan att det var den dagen hon avled. Samtidigt är det en lokal som vi redan kommit att uppskatta. Det är ett bra läge, lätt att ta sig hit, hitta hit, bra storlek att starta upp i.

– Du som vill ha något annat än det som produceras av de stora möbelkedjorna och som tycker om färger, vardagslyx och att låta ditt sinne få kittlas – kom, var kreativ, ge saker en ny chans och stötta lokala kreatörer och hantverkare.

Powered by Labrador CMS