Ett tidigare år av Parkteater i Stadsparken.

Parkteater i Stadsparken tillbaka: ”Sprider så mycket glädje”

Under sex kvällar nästa vecka 13–18 augusti, bjuder Västmanlands Teater åter in till Parkteater i Stadsparken. Precis som tidigare år är arrangemanget helt gratis.

Publicerad Senast uppdaterad

För många västeråsare innebär Parkteater en festlig grand finale på sommaren, då scenen flyttas ut i Stadsparken invid Svartån. Årets Parkteater får sin rivstart med en kväll i humorns tecken, med Christer Svensson, Elin Almén och Tobias Persson under ledning av Joachim Björkvall från Västerås Comedy Club.

Under veckan intar också musikquizande Västerås Show Chorus och Sala storband scenen en varsin kväll. Dessutom ges Bodil Malmbergs varma tolkning av Willy Russells Shirley Valentine, som spelats i länet under våren för utsålda hus, som teater i det gröna.

Årets program för barn och familj är Junibackens ensemble som gästar Parkteatern med teaterföreställningen Bokstavsbageriet och Sagan om det röda äpplet, plus en gemensam sångstund. 

Självklart kommer även den populära Allsången tillbaka, som i år presenteras tillsammans med Västerås Citysamverkan.

– Det känns jätteroligt att få bidra till ett evenemang som engagerar så många västeråsare och sprider så mycket glädje, säger Maria Martinsson, vd för Västerås Citysamverkan i ett pressmeddelande. 

Allsången presenteras av Maria Martinsson och Niklas Hjulström, och med på scen finns också Carina E Nilsson på piano samt ett pärlband av skådespelare och musiker, som Cicilia Sedvall, Fedelia Malmgren Nesi, Lars Arvidson, Paulina Pfeiffer, Rigmor Bådal och Sven Andersson – aktuella i höstens föreställning Kameliadamen. 

Och för den som vill sjunga med finns alla allsångstexter att hitta i helgens utgåva av Västerås Tidning.

Parkteaterveckan avslutas med ännu ett kärt återseende, då Sala storband släpper loss med både gamla godingar och groovigare jazz.

Programmet börjar kl 18.00 samtliga kvällar och pågår ca 1 timme, och att ta med en egen filt eller stol att sitta på är att rekommendera. För den som vill lyxa till det lite extra finns dessutom picknickpåsar att förboka via teaterns hemsida. I år går även en barnvariant att beställa.

– Vi är så förväntansfulla inför årets Parkteater och stolta att kunna presentera ett så mångsidigt program. Så nu hoppas vi på bra väder, och att många hittar hit såklart, säger Niklas Hjulström, teaterchef på Västmanlands Teater.

Program

Tisdag 13/8: Stand Up-kväll med Västerås Comedy Club

Supporterna Christer Svensson och Elin Almén och kvällens headline Tobias Persson. Kvällen leds av Joachim Björkvall.  

Onsdag 14/8: Shirley Valentine av Willy Russell

Bodil Malmberg ger sin version av denna varma monolog, som lovar både djup, känslostormar och skratt.

Längd: Ca 1 tim 40 min

Teaterförlag: Nordiska ApS – www.nordiska.dk

Torsdag 15/8: Musikquiz med Västerås Show Chorus

Testa dina musikkunskaper, sjung med eller bara njut av musiken. 

Fredag 16/8: Allsång med teatern

Presenteras av Maria Martinsson och Niklas Hjulström. På piano Carina E Nilsson. Med på scen finns också Cicilia Sedvall och Fedelia Malmgren Nesi, Lars Arvidson, Paulina Pfeiffer, Rigmor Bådal och Sven Andersson, också aktuella i höstens föreställning Kameliadamen. I samarbete med Västerås Citysamverkan och med stöd av Västerås Tidning.

Lördag 17/8: Junibacken på Parkteatern 

Bokstavsbageriet och Sagan om det röda äpplet – teater för barn & familj med Junibackens Eric Rusch, Matilda Bördin och David Krafft, samt Himla fina visor – allsång med Paula Helander och Kalle Malmberg. 

Söndag 18/8: Sala Storband

Svängig storbandsjazz med både gamla örhängen och nyare groovigare låtar.

 

Powered by Labrador CMS