Större lokaler. För att få plats med kök, bar och restaurangdel har en vägg rivits.

Prison Island satsar – bygger restaurangdel

I vinter kommer besökare på Prison Island i Västerås att kunna både äta och dricka något gott och spela toppmodern interaktiv dart.

Publicerad

Nysatsningen har planerats i över ett och ett halvt år och i somras påbörjades renoveringen i källarplanet på Gallerian. Prison Island har utökats med cirka 65 kvadratmeter och man har förberett med ventilation, vatten och el för att kunna ha ett kök och en bar.

– På vardagar är det främst företag som är här, och då vill vi kunna erbjuda mer än bara aktiviteter. Företagen har ofta förfrågningar om något att äta och dricka och det finns inte jättemånga ställen som erbjuder det i Västerås, säger Gustav Permin, vd på Prison Island Västerås.

Han fortsätter:

– Det finns andra inom kedjan, både i Sverige och internationellt, som även erbjuder mat och dryck. Jag har haft en väldigt bra kontakt med Prison Island i Umeå som gjorde samma resa för tre år sedan. Vi vill erbjuda ett helhetskoncept och utökar med en till aktivitet.

Pricksäker trendspaning. Intresset för interaktiv dart har ökat rejält och Prison Island är inte sena på bollen.

Aktiviteten Gustav syftar på är interaktiv dart, där själva tekniken påminner om bowling där man kan skriva in alla tävlanden och välja vilken typ av spel man vill köra, samt räkna poäng.

– Det är något som har växt otroligt mycket i Sverige och det är inte så många som har det i Västerås, så det blir jättekul att kunna erbjuda det.

Inne i dartrummet kommer det att finnas cirka 20 sittplatser i bås, vilket skapar en social miljö för de som spelar.

Öppnar i december

Avslappnat häng. Här kommer det att finnas välkomnande loungemöbler.

I mitten av november levereras skräddarsydda möbler, både till en klassisk restaurangyta och till en loungeyta.

– Vi öppnar alla nyheter i december och det kommer snart upp på hemsidan så att man kan boka. Vi välkomnar både företag, kompisgäng och familjer.

Restaurangen kommer att erbjuda bland annat pizza, sallader, focaccia och bakad potatis, med ett litet extra fokus på pizza.

Innebär den här satsningen några nyrekryteringar?

– Vi kommer att behöva rekrytera både till kök och bar, men även till den dagliga driften. Personalen vi har idag räcker till för det vi erbjuder idag, men vi kommer att behöva rekrytera fler, definitivt.

Hur känns det att kunna presentera den här nyheten för västeråsarna?

– Det känns fantastiskt. Vi har längtat efter det här och det är något vi har velat göra väldigt länge. Det har varit extremt mycket jobb men nu är vi på sluttampen, säger Gustav Permin.

Powered by Labrador CMS