Många intryck. Den nya utställningen innefattar både syn och hörsel.

Snart lyser Lincs upp höstmörkret

Den 26 oktober är det premiär för den audiovisuella konstupplevelsen Lincs som är framtagen av Västeråssonen Daniel Hellsten och Philip Kjellander.

Publicerad

Till vardags arbetar duon med företaget Westridge Design & Production.

– Vi producerar och hjälper till med större musikevenemang i vanliga fall, allt från planering av område till produktionsdesign, säger Philip Kjellander.

I sitt nya projekt Lincs använder de sig av sina kunskaper för att skapa konst.

LINCS är en förkortning för Lux, Industria, Natura, Current och Sapentia.

– Det i sin tur är latin för ljus, kunskap, natur, ström och visdom. Vi gör det här för alla invånare i Västerås med omnejd, men också för att lyfta Västerås som energicentrum i Sverige. Varje verk ska väcka tankar om energi, hur vi utvinner energi idag, hur vi kan ta hjälp av det vi vet idag och det vi kommer att veta i framtiden.

Förväntansfulla. Daniel Hellsten och Philip Kjellander ser fram emot den kommande hösten.

– Kortfattat använder vi ljus, ljud och övrig teknik för att beröra så många sinnen som möjligt hos människan för att kunna uppleva det som något större än en själv, förklarar Daniel Hellsten.

Mellan den 26 oktober och 1 december kommer det att finnas sex stycken större audiovisuella upplevelser i Västerås, några i Västerås city men merparten kommer att vara i gamla Linverket på Kopparlunden. Upplevelsen är helt kostnadsfri både i city och i lokalen på Kopparlunden. I city finns verken i Vasaparken, på Fiskartorget och Gallerian.

Hur är känslan inför premiären?

– Vi är spända på att se hur det kommer mottas av västeråsarna och tillresta besökare. Vad jag vet har vi inte haft något liknande evenemang i Västerås förr, så det är spännande, säger Daniel Hellsten.

Vad är era förhoppningar med den kommande månaden?

– Vi hoppas att alla tar sig tid att komma ner och titta på utställningen på alla platser den utspelar sig på. Det är en perfekt aktivitet oavsett om man kommer själv, med familj, eller sina kollegor. Vår förhoppning är Lincs lockar till sig tillresta från närliggande städer, och att vi kan visa upp Västerås och våra konstverk under den mörkaste tiden på året. Vi hoppas även att evenemanget uppskattas till den grad att vi kan göra det till ett årligen återkommande evenemang i Västerås, säger Daniel Hellsten

Powered by Labrador CMS