Prisas. Steam Hotel har fått ännu en internationell utmärkelse. ”Fantastiskt roligt”, säger vd Sonny Pettersson.

Steam Hotel prisas av världens mest ansedda resemagasin

Steam Hotel har återigen uppmärksammats internationellt. Denna gång av ansedda resemagasinet Condé Nast Traveller. ”En dröm vi haft sedan vi startade The Steam Hotel”, säger hotellets vd Sonny Petersson.

Publicerad

Condé Nast är det amerikanska förlaget som bland annat står bakom Vogue, Vanity Fair, The New Yorker och inte minst Condé Nast Traveller – världens mest ansedda resemagasin. 

I går tillkännagav Condé Nast Traveler resultatet av sitt årliga Readers’ Choice Awards. En tradition som går tillbaka 35 år i tiden. Och för första gången någonsin prisas nu Steam Hotel i undersökningen med mer än 575 000 röster över hela världen, skriver Steam Hotel i ett pressmeddelande. 

Vi är så stolta att vi lyckats med detta och äntligen hamnat på världens finaste lista

”Sen vi startade The Steam Hotel har vi drömt om detta. Jag har själv jobbat och levt i USA under många år och detta är allt man pratar om over there. Det finns många utmärkelser men Condé Nast Travellers Award är verkligen världsmästerskapet”, säger en jublande glad Sonny Petersson, vd Steam Hotel.

Han fortsätter:

”Att det är en sådan otrolig mängd röster och läsare tillsammans med deras långa historia gör det till något väldigt speciellt för mig och för alla Steam Stars jag har glädjen att jobba med här”.

På listan återfinns endast fyra andra svenska hotell varav två av dessa – Ystad Saltsjöbad och Falkenberg Strandbad – ingår i samma hotellfamilj som Steam Hotel.

”Att hamna på en sån här lista och få en sån här utmärkelse kommer ner till våra medarbetares vilja att göra det lilla extra för våra gäster. Vi är så stolta att vi lyckats med detta och äntligen hamnat på världens finaste lista. Jag tror också att denna utmärkelse kan få än mer ljus på vår fina stad Västerås”, säger Sonny Petersson.

Steam Hotel stod klart 2017 i det över 100 år gamla ångkraftverket. Hotellet har nu över 500 medarbetare och närmare 160 000 gäster årligen. 

Steam Hotel ingår i hotellfamiljen ESS Group som nu består av 14 destinationer i och med de kommande öppningarna av Hjortviken Country Club och Maryhill Estate med premiär 18 november. 

Powered by Labrador CMS