Tunbybutiken gasar vidare mot 20-årsjubileet – med nytt namn

Tidigare i år bytte Superbilligt namn till FunGarage för att ha allt i ordning inför Tunbytorpsbutikens stundande 20-årsjubileum nästa år.

Publicerad

Det började med två bröder och ett garage vid Vallbybron 2005 och har idag utvecklats till en lokal om 3 000 kvadratmeter som rymmer både butik, lager och verkstad på Tunbytorp.

– Företaget ägs fortfarande av Henrik och Christian. De började med att sälja mindre motorfordon på superbilligt.se och sedan har det vuxit mer och mer, säger Micke Thaison Åhlin som är marknadsansvarig på FunGarage.

Klassiker. Det var med små motorfordon som denna företaget inledde sin verksamhet 2005.

Tidigare i år ändrade verksamheten namn från Superbilligt till FunGarage.

– Om man heter Superbilligt är det svårt att ha lite dyrare prylar. Vi säljer både billigare instegsprodukter för dem som till exempel vill prova på motorsport, men sen har vi även lite mer namnkunniga märken som kostar rätt mycket, även fast de kostar mindre än de absolut dyraste, säger Micke och fortsätter:

– Nu erbjuder vi helt enkelt roliga grejer man har i garaget, oavsett prisklass. Så namnet känns väldigt passande.

Företaget startades som sagt i ett garage vid Vallbybron och flyttade senare in på Strömledningsgatan på Tunbytorp. Till den befintliga lokalen på Tunbytorpsgatan 4A flyttades verksamheten för tre år sedan.

Lager, butik och verkstad under samma tak.

Ambitionen med butiken är att kunder ska ha möjlighet att titta, provsitta och känna efter innan de slår till på en vara.

– Det faktum att vi har både butik, lager och verkstad på samma ställe är inte så himla självklart när det gäller näthandel. Många får mer förtroende om det finns ett fysiskt ställe som man kan besöka.

– Ägarnas önskan är att vi ska skylta allt i butiken just för att man ska kunna se det med egna ögon, provsitta, peta och känna efter, säger Micke.

Vad säljer ni mest av nu när det börjar bli kallare?

Brett utbud. I butiken kan man testa både skyddsutrustning, cyklar och motorfordon.

– Mycket vintersaker som snöslungor. Efter förra årets vinter vill många vara tidigt ute och vi erbjuder allt från små varianter till mer rejäla snöslungor som funkar om man bor på landet till exempel. Vi säljer även lite mer rejäla elcyklar som underlättar i snömodd. Och såklart våra arbetsfordon i form av fyrhjulingar som man kan fästa både sandspridare och plog på. Det är det som stundar.

Micke och hans kollegor uppmanar folk att besöka butiken och undersöka utbudet.

– Det är inte bara motorfordon utan det finns något för alla. När barn går in i butiken så bara glittrar det i ögonen på dem.

Nästa år firar FunGarage 20 år.

– Håll ögonen öppna så får ni se hur vi firar, det kommer att bli jättebra, säger Micke Thaison Åhlin.

Powered by Labrador CMS