Vårdkonflikten är nu över.

Vårdkonflikten är över – parterna är överens om ett nytt avtal

Under eftermiddagen på fredagen kom SKR och Vårdförbundet överens om ett nytt avtal, och konflikten som pågått sedan maj är över. Från och med den 28 juni gäller inte längre över- och mertidsblockaden.

Publicerad

– Vi är lättade över att ett avtal är på plats, det har varit vår ambition hela tiden att parterna ska komma överens på nationell nivå. Lokalt har vi haft fokus på att säkra patientsäkerheten och mildra konfliktens konsekvenser för invånarna i Västmanland, säger Maria Linder, Regiondirektör.

Exakt vad det nya avtalet innebär för Region Västmanland ska nu analyseras. Det här är ett centralt avtal och redan idag finns avtal på regionnivå som ger medarbetarna andra möjligheter än de som tidigare funnits centralt.

– Jag vill rikta ett tack till alla som arbetat med att hantera konflikten, både i kärnverksamheten och i stödverksamheterna. Jag vill särskilt lyfta cheferna i vården som haft att balansera mellan att bedriva och säkerställa nödvändig vård med att vara en bra arbetsgivare med förståelse för de rättigheter som facken har under konflikt. Det har varit ett intensivt arbete och vi har återigen kunnat visa att vi klarar ansträngda lägen genom att arbeta tillsammans över olika gränser, säger Lars Almroth, hälso- och sjukvårdsdirektör.

-

Powered by Labrador CMS