Staffan Jansson (S) kommunstyrelsens ordförande och Lars Jansson, lokalpolisområdeschef

Västerås stad och polisen överens om hur man ska förebygga brottslighet

I samband med ett trygghetsråd den 21 oktober samlades representanter från Västerås stad, polisen i Västerås och Region Västmanland för att diskutera orsaker till olika typer av brottslighet och föreslå konkreta åtgärder.

Publicerad

De främsta fokusområdena som lyftes under mötet var otrygghet och brott i skolmiljö, narkotika, våld i nära relation, internet som brottsplats och nätverkskriminalitet, skriver Västerås stad i ett pressmeddelande.

Staffan Jansson (S) kommunstyrelsens ordförande och Lars Jansson, lokalpolisområdeschef, delar på ordförandeskapet i Trygghetsrådet.

– Vi vill utveckla insatser där vi tidigare kan stötta föräldrar och familjer med social problematik. De insatser som ger evidens och effekt ska genomföras, säger Staffan Jansson (S), kommunstyrelsens ordförande i Västerås.

Den nya lägesbilden över brottsligheten i Västerås, som presenterades i våras, underströk särskilt vikten av förebyggande insatser mot narkotika och våld, samt betydelsen av att stärka barn och ungas förutsättningar. Den nya åtgärdsplanen kommer att konkretisera de insatser som planeras, och den kommer att publiceras vid årsskiftet på Västerås stads hemsida.

Powered by Labrador CMS