Nöjd. Maria Granberg, näringslivschef i Surahammars kommun är nöjd med placeringen i årets rankning men blickar framåt för att klättra ytterligare.

Årets ranking ute – Sura fortsätter klättra

Förra veckan presenterades Svenskt Näringsliv sin årliga ranking över företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. I år klättrade Surahammars kommun hela 44 placeringar från föregående år och når sin bästa placering någonsin.

Publicerad

I årets ranking placerar sig Surahammars kommun på plats 78 av 290, en total förbättring med 166 platser de tre senaste åren.

– Det här känns riktigt roligt! Ett bra företagsklimat och ett växande näringsliv är avgörande för vår fortsatta tillväxt och vi har som ambition att fortsätta utveckla kommunen tillsammans med företagen, säger kommundirektör Fredrik Cederblom i ett pressmeddelande.

Rankingen baseras bland annat på resultat i den enkätundersökning som årligen genomförs av Svenskt Näringsliv.

Årets undersökning visar att företagarna är mest positiva till kommunens information till företagen, dialogen med kommunens beslutsfattare samt kommunens service och bemötande vid handläggning av företagsärenden.

– Det här är resultatet av ett mycket målmedvetet arbete och det känns väldigt roligt att det uppskattas. Våra företag är motorn i kommunens utveckling och deras framgångar har en direkt påverkan på den gemensamma välfärden. Genom ett positivt företagsklimat kan vi stödja företagens tillväxt som i sin tur genererar skatteintäkter till viktiga samhällstjänster som skola, vård och omsorg. Vårt arbete med företagsklimatet är därför avgörande, inte bara för företagens skull, utan för hela kommunens framtid, säger kommunstyrelsens ordförande Johanna Olofsson (M).

Kommunens näringslivschef Maria Granberg firar resultatet och riktar samtidigt blicken framåt i tiden.

– Den positiva utvecklingen i årets ranking speglar vår långsiktiga vision om ett blomstrande näringsliv i Surahammar. Vi kommer fortsätta arbeta målmedvetet för att bygga vidare på den här trenden och göra vår kommun till en ännu mer attraktiv plats att både bo och driva företag på, säger Maria Granberg.

Hon fortsätter:

– Vi kommer fortsätta driva på för förbättrad infrastruktur och säkerställa en stark samverkan mellan skola och näringsliv för framtidens kompetensförsörjning. Den enkätundersökning som ligger till grund för rankingen ger oss ett viktigt underlag för att ytterligare fokusera på de områden där vi kan göra störst skillnad.

Powered by Labrador CMS