”En äkta mötesplats”. Västerås Officersmäss är en av de nominerade – bland annat för alla sommarens spelningar.

Flera lokala aktörer nominerade till stort pris

Hela nio stycken turistmål och evenemang i länet är nominerade till Stora Turismpriset 2024.

Publicerad Senast uppdaterad

Västmanland Turism inledde veckan med en god nyhet på sin officiella Facebook-sida, nämligen att flera turistmål och evenemang i Västmanland har blivit nominerade till Stora Turismpriset 2024.

– I nyhetsbrev och sociala medier har vi uppmuntrat till att nominera vår västmanländska kandidat inför den nationella prisutdelningen av Stora Turismpriset den 3 december. Vi är otroligt glada över det stora engagemanget kring nomineringen och vi kan nu presentera nio toppenbra och värdiga kandidater.

Vinnaren kommer presenteras den 26 september tillsammans med landets övriga kandidater.

– Redan nu tackar vi alla som bidragit med nomineringar och säger stort GRATTIS till de nominerade i den västmanländska uttagningen, skriver Västmanland Turism i inlägget.

Här är de nominerade bidragen från Västmanland med tillhörande motivering:

Engelbrektsloppet: är inte bara ett lopp utan en viktig motor i det lokala föreningslivet, en verksamhet som engagerar alla ortens invånare, sätter Norberg på kartan och bidrar positivt till ett blomstrande näringsliv.

Färna Herrgård & Spa: utmärker sig genom sin prisbelönta mat lagad på lokala råvaror, men även med ett välkomnande värdskap för såväl natur- och kulturälskare, spagäster och bröllopspar som till konferensteamet.

Götlunda Glass: ett familjedrivet företag i Götlunda som utvecklat sin affärsidé med lokaltillverkad glass av hög kvalitet till att idag vara ett populärt inslag i hela Mellansverige. Under året har de även gjort en stor satsning i anslutning till Hjälmare Kanal.

Hjälmare Kanalcafé: utgör en utmärkt utgångspunkt för besökare som vill utforska kanalen och dess omgivningar samtidigt som caféet och bistron under sommaren ger liv till området, både dag och kväll, med kvalitativ mat och dryck.

Köpings Musteri AB: kan stoltsera med att ha Sveriges första ekologiska fruktodling och hållbarhetsarbetet går som en röd tråd genom verksamheten. Här får besökarna en helhetsupplevelse i spännande kulturmiljöer och unika smakupplevelser med gårdens must och cider.

Miniature Kingdom: en miniatyrvärld där tågrälsen går genom Sveriges landskap med sina speciella kännetecken. Miniatyrvärlden byggs hela tiden på med nya landskap så det finns alltid något nytt att upptäcka.

Sala firar 400 år: genom en stark projektledning har 400-årsjubileet i Sala blivit en arena för samverkan och inkludering. Arbetet har lett till att bygga en gemensam stolthet i utvecklingen av ett attraktivt Sala, under projektåret med över 130 evenemang men också för framtiden.

The Steam Hotel: en destination för den nyfikna besökaren där nomineringen framför allt lyfter verksamhetens engagemang i det lokala föreningslivet, event för unga och stöd till välgörande ändamål.

Västerås Officersmäss: en äkta mötesplats där svenska traditioner möter nytt med många välrenommerade artister under sommarens trädgårdskonserter till brännvinsbordet som står uppdukat till lunch. Här möter du det stora i det lilla, en grön oas i utkanten av Västerås.

Powered by Labrador CMS