Föredrag. Under jublieumsfirandet hölls flera föredrag för att visa den veterinärmedicinska utveckling som skett under 60 år.

Historia och framtid på agendan när djursjukhuset firade 60 år

Den 31 augusti var det exakt 60 år sedan djursjukhuset i Strömsholm invigdes. Det uppmärksammades med ett firande där cirka 60 personer deltog.

Publicerad

Verksamheten i Strömsholm var det första djursjukhuset i landet som från början planerats och byggts på en verksamhet som på alla sätt och vis skulle motsvara en modern djursjukvård vid tidpunkten för byggnationen 1964.

Under 60-årsjubileet deltog några av de som var en del av Stiftelsen Strömsholm Djursjukvård i planeringsstadiet. Firandet började med mingel i Knytpunkten som dagen till ära dekorerats med blommor och bilder på djur som varit på djursjukhuset. Konferencier var Marianne Myrland som arbetat som djurskötare sedan 1977.

– Efter mingel välkomnades alla deltagarna till jubileet av nuvarande ordförande i Stiftelsen Strömsholm Djursjukvård, Leif Eriksson. Han höll också en kort presentation över Stiftelsens utveckling och fokuserade på att beskriva fastigheternas utveckling över 60 år, skriver stiftelsen i ett pressmeddelande.

När djursjukhuset först byggdes uppgick ytan till cirka 1 100 kvadratmeter. Idag är ytan omkring 11 000 kvadratmeter, man har även planerat för framtiden med både solpaneler och bergvärme.

Under dagen lyfte man även den veterinärmedicinska utveckling som skett under 60 år och där Strömsholm har varit och är en av de ledande aktörerna.

– Ett exempel är att i januari 2006 var det premiär för en ny operationsteknik på djursjukhuset i Strömsholm. Det var då första gången som en hund i Sverige och Skandinavien fick en pacemaker inopererad. 

Powered by Labrador CMS