Kommunägt. Hallstahammars kommun har köpt lokalen där Ahlsells tidigare hade verksamhet.

Kommunen köper fastighet för 6 miljoner

Hallstahammars kommun är i färd med att utveckla centrum och ett steg i detta blir att köpa en fastighet som är belägen vid Thore Skogmans plats.

Publicerad

Fastigheten ifråga är Eldsboda 1:40 där Ahlsell tidigare hade verksamhet och prislappen landade på 6 miljoner kronor.

På sin hemsida skriver Hallstahammars kommun att man ser ett framtida behov av att kunna tillhandahålla lokaler som passar för föreningslivet och bland annat ersätta Folkets Hus som på sikt kommer att försvinna.

– I och med att kommunen nu köper den här fastigheten som har en bra placering mitt i centrum så ökar vi nu möjligheterna för ett mer levande och tryggt centrum i Hallstahammar. 

– Samtidigt vill vi kunna erbjuda föreningslivet bättre förutsättningar för mötesverksamhet och aktiviteter. Vi tror också att det är positivt för handeln om fler människor rör sig på torget, säger Catarina Pettersson (S) som är kommunstyrelsen ordförande.

Fastigheten har god tillgänglighet vad gäller både parkeringsmöjligheter och fysisk tillgänglighet för till exempel rullstolar och liknande. Fastigheten kommer nu att genomgå en översyn vad gäller upprustning och anpassning då den idag är en affärslokal. Planen är att skapa större och mer flexibla möteslokaler för bland annat föreningslivet och andra verksamheter.

– En större rörelse av människor i centrum gynnar även den lokala handeln och bidrar på många andra sätt till en attraktivare mötesplats för människor.

Powered by Labrador CMS