Miljonsatsning ska säkra framtidens kompetensbehov inom vård och omsorg

Under sommaren har regionfullmäktige antagit regionplan och budget för 2025 med plan för 2026 och 2027. I budgeten ingår en satsning om 75 miljoner kronor på kompetensutveckling för regionens medarbetare.

Publicerad

Den 12 juni antogs planen och budgeten från regionstyret med Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna som stöddes av Sverigedemokraterna.

I ett pressmeddelande belyser regionstyret en satsning om 75 miljoner kronor för att möjliggöra kompetensutveckling för medarbetarna. Dessa pengar används främst för att sjuksköterskor i Region Västmanland ska kunna läsa vidare till specialistsjuksköterskor med bibehållen lön.

– Vi vill att Region Västmanland ska vara en arbetsplats där medarbetare trivs och utvecklas och det här är en förmån som inte finns inom många andra branscher. Genom denna satsning skapar vi förutsättningar för att våra medarbetare ska stanna och utvecklas inom Region Västmanland, och fortsätta erbjuda trygg och säker vård, säger Stephanie Bruksgård (M), regionråd med ansvar för personal.

En av de största utmaningarna för Region Västmanland är att behålla och utveckla den samlade kompetensen i linje med regionens uppdrag. Den demografiska utvecklingen, med färre som ska ta hand om fler, ställer stora krav på kontinuerligt förbättringsarbete och innovation. Genom att satsa på kompetensutveckling, nya arbetssätt och digitalisering, strävar regionen efter att erbjuda kvalitativ och tillgänglig hälso- och sjukvård.

– Denna investering är inte bara en satsning på våra medarbetare, utan också på vår regions framtid. Vi behöver kompetenta och engagerade medarbetare för att kunna möta framtidens utmaningar och fortsätta leverera högkvalitativa tjänster till våra invånare, säger Stephanie Bruksgård (M).

Powered by Labrador CMS