Genomtänkt placering. Den nya arenan är belägen intill Virsboskolan.

Nya Virsboarenan ska öka den sociala samhörigheten

Sedan början av sommaren har Surahammar haft en ny multisportarena. Nu har turen kommit till Virsbo.

Publicerad Senast uppdaterad

Den nya multisportarenan i Virsbo invigs fredagen den 4 oktober av kommunalrådet Johanna Olofsson (M).

– Det känns jättebra att vi nu kan inviga den i Virsbo. Vi fick den i Surahammar på plats i början på sommaren, och den har varit så uppskattad. Under sommaren utnyttjades den från tidig morgon till sen kväll. Det är fantastiskt att vi nu kan erbjuda samma i Virsbo och sen tittar vi även på att göra en i Ramnäs, säger Johanna Olofsson till Västerås Tidning.

Hur länge har frågan om en multisportarena funnits på tapeten?

– Vi i majoriteten har med i vårt 77-punktsprogram för mandatperioden att göra insatser för att stimulera en aktiv fritid i kommunen. så det här är en del av det.

Efter succén med multi-sportarenan i Surahammar hoppas Johanna Olofsson att även den i Virsbo blir en mötesplats för kommunens invånare.

”Mötesplatser”

– Dessa arenor fungerar som mötesplatser där människor kan träffas och umgås, vilket stärker gemenskapen och integrationen i området. De erbjuder en plats där människor i alla åldrar kan delta i olika sporter och aktiviteter, vilket främjar en aktiv livsstil och förbättrar folkhälsan.

Hon fortsätter:

– Genom att erbjuda säkra och tillgängliga platser för fysisk aktivitet kan kommunen även bidra till ökad trygghet och säkerhet i området.

Vad betyder det för kommunen i allmänhet och Virsbo i synnerhet?

– Det öppnar upp för mera aktivitet, samhörighet, hälsa, uppmuntrar till spontan rörelse, gemenskap för alla åldrar året om. Vintertid kommer man även kunna åka skridskor om vädret tillåter.

Vad landar prislappen på?

– För Surahammars och Virsbos multisportarenor så har vi investeringsbeslut på 1,7 miljoner.

Powered by Labrador CMS