Regionen startar upp ny dialog med bönder och lokala matproducenter

För att stärka den lokala produktionen av livsmedel har Kostnämnden i region Västmanland beslutat om att dialog ska inledas med lokala bönder och förädlare.

Publicerad Senast uppdaterad

Vid förra veckans regionstyrelse lämnade Patric Gill, ny verksamhetschef för Kost, information om tänkbara effekter av dialog med producenterna och hur det skulle kunna gå till, skriver Region Västmanland i ett pressmeddelande.

Kostnämnden är gemensam mellan Region Västmanland och Region Uppsala. Region Västmanland har gemensam inköpsfunktion med Region Sörmland. Dialogerna kommer därför föras med producenter i dessa tre län.

– Jag ser fram emot att sjukhusmaten framöver kommer innehålla mer av ingredienser som kommer från våra västmanländska producenter. Vi ska vara väldigt stolta och över den mat som kommer här ifrån. Genom dialog och ett utvecklat inköpsarbete ska detta kunna bli möjligt. Vi kommer följa utvecklingen i Kostnämnden, säger Malin Gabrielsson (KD), ordförande för Kostnämnden.

Powered by Labrador CMS