Mot EM. Kolbäcksdansarna på Arlanda innan avfärd till Tyskland. Från vänster Emelie Nordeberg, Joanna Stillman, Lena Magnusson, Oscar Ågren, Tobias Ramberg, Simon Jonsson, Henric Stillman, Sofia Ärleskog och Astrid Eriksson samt Oliver Odenius längst fram.

Rekordmånga Kolbäckshopp på EM i boogie woogie: ”Jättehäftigt”

Här är Kolbäcksdansarna som skriver historia i helgen. På internationell nivå. ”Det här är extraordinärt”, säger Maria Nilsson, styrelseledamot i Mälardalens Dansklubb.

Publicerad Senast uppdaterad

När EM i boogie woogie avgörs i tyska Stuttgart kommer mer än hälften av de par som tävlar i den blågula dressen från den lilla orten.

Fem av de nio svenska paren som tävlar har Mälardalens Dansklubb som hemadress.

– Det måste vara något med Kolbäcksvattnet, säger Maria Nilsson lite skämtsamt, och fortsätter:

Det måste vara något med Kolbäcksvattnet

– Nej, men det är så klart jättehäftigt. Och på en så hög nivå också. Vi har aldrig haft så många representerat på ett internationellt mästerskap tidigare. Vi ser verkligen fram emot tävlingarna.

Åldersspridningen på de deltagande paren är dessutom av högsta snitt. Dansklubben har representanter såväl i junior-, vuxen- som seniorklassen.

– Det är kul att vi har hela spektrat. Nu hoppas vi att det ska ge utdelning också i form av framskjutna placeringar, säger Maria Nilsson.

Det blir dock tufft. Dansgrenen boogie woogie är stor ute i Europa.Men kanske bara namnet Kolbäck kan sätta respekt i motståndarna.

– Dansarna utomlands brukar nicka igenkännande när Kolbäck nämns. De känner till oss. Det känns speciellt.Bland deltagarna från Kolbäcksklubben märks rutinerade Joanna och Henric Stillman, som båda var med i SVT:s Mästarnas mästare 2022, som tävlar i seniorklassen och även fungerar som coacher för den svenska truppen.

Powered by Labrador CMS