Arbetet på E18 har pågått sedan 2022. Här asfalteras en lång sträcka.

Risk för stök när E18 börjar bli klart

Under oktober månad blir det stökigare än vanligt längs E18 mellan Köping och Västjädra där Trafikverket bygger motorväg med två filer i vardera riktning. Det är dags att asfaltera stora delar av den norra väghalvan, vilket framförallt påverkar trafiken i riktning mot Köping.

Publicerad

Det blir avstängningar och omledningar i etapper allt eftersom asfalteringen går framåt. Arbetena är väderberoende och planeringen kan behöva ändras snabbt, skriver Trafikverket i ett pressmeddelande.

– Vi uppmanar därför trafikanter och närboende att ta del av aktuell information på projektets hemsida, som uppdateras kontinuerligt. Planera ditt resande och om möjligt - välj en annan väg, säger Trafikverkets projektledare Per Ahlénius.

Trafiksäkerheten ökar varefter beläggningsarbetena blir färdiga, eftersom den tillfälliga lösningen med mötande trafik kan tas bort på en större del av sträckan. Det blir smidigare att åka längs sträckan när asfalteringsarbetet är klart och fler körfält kan öppnas för trafik.

– Det mest positiva är att när vi blir klara med beläggningsarbetena i slutet av oktober kommer vi att kunna öppna fyra körfält för trafik på tre fjärdedelar av sträckan - redan ett år tidigare än den ursprungliga planeringen, säger Per Ahlénius.

Då är motorvägen inte helt färdigställd, men trafikanterna kan dra nytta av den ökade kapaciteten och förbättrade framkomligheten på större delen av sträckan medan vägbygget fortfarande pågår. 

Hela motorvägssträckan mellan Köping och Västjädra blir klar till sommaren 2025, vilket är fyra månader före ursprunglig sluttid.

Powered by Labrador CMS