Snart nyöppning för Vallmobadet

För två år sedan stängdes Vallmobadet i Kolbäck för renovering. I samband med en statusbesiktning av byggnaden, bassänger och vattenrening kom man fram till att den drygt 50-åriga anläggningen behövde totalrenoveras.

Publicerad

Redan i september startar skolsimning för elever i årskurs 2 och i oktober öppnar badet för allmänheten.

– Det känns fantastiskt att nu få öppna Vallmobadet igen. Vi vet att öppningen är både efterfrågad och efter­längtad av många. Samtidigt har det varit oerhört viktigt för oss att renoveringen har fått ta den tid i anspråk som krävts, säger Sandra Ringström, enhetschef för Vallmobadet.

Förutom bad och simning på egen hand under öppettiderna kommer det under hela hösten finnas möjlighet till både vatten­träning och simträning både för barn och vuxna genom olika temaveckor, aktiviteter och event. Terminsbaserade aktiviteter som babysim, minisim, simskola och vattengympa kommer att starta sin ordinarie verksamhet till vårterminen.

Grundläggnde renovering

Renoveringen har inte bara omfattat rena ytskikt utan har berört grundläggande konstruktion, ventilation, ny reningsanläggning, en utbyggnad med trapphus och en hiss samt ny planlösning för såväl herrarnas som damernas omklädningsrum.

– Jag är helt övertygad om att våra besökare kommer uppleva att badet är som nytt men ändå känna igen sig. Entrén och cafeterian ser i stort sett ut som tidigare men när du kliver in i själva badet finns stora skillnader.

En fördel efter renoveringen är att temperaturen nu kan ställas in individuellt för de tre olika bassängerna vilket ger helt nya förutsättningar för att erbjuda olika verksamheter, som kräver olika vattentemperatur. Det nya reningsverket och den nya ventilationen kommer också ge ett helt annat klimat än tidigare, något som gynnar både besökare och personal men också gör badets konstruktion mer hållbar över tid.

– Under det senaste året har en stor renovering genomförts av Vallmobadet. Vallmobadet är betydelsefullt, inte bara som en plats för träning och avkoppling, utan som en plats i samhället som även främjar hälsa, gemenskap och livskvalitet. Här kan alla, oavsett ålder, hitta glädje i vattnet, stärka sina kroppar och skapa minnen tillsammans. Jag är därför otroligt glad och stolt över att vi nu kan öppna dörrarna och kan välkomna alla till den nyrenoverade simhallen, säger Anders Almroth, teknisk chef i Hallstahammars kommun.

Badet öppnar 11 oktober med bandklippning, invigningstal och tävlingar, samt rundvandring i lokalerna. Den 12 och 13 kan man boka in sig och bada kostnadsfritt.

Powered by Labrador CMS