Treårigt regionprojekt stöder företagens gröna omställning

Den 1 september startar Region Västmanland ett treårigt projekt för att ge näringslivet ännu bättre möjligheter att ställa om mot ett mer hållbart samhälle.

Publicerad

Green Twin Kompetens ska utveckla kompetensen bland medarbetare inom länets företag, offentliga aktörer och näringsfrämjande aktörer, skriver Region Västmanland i ett pressmeddelande.

– Länets små och medelstora företag spelar en avgörande roll i övergången mot en mer hållbar ekonomi. Samhällets kunskaper behöver öka för att länets företag och offentliga verksamheter ska uppnå långsiktig framgång. Projektet är ett svar på nuvarande samhällskrav och behoven av kompetens för en grön omställning, säger Pernilla Conley Pettersson, tillförordnad verksamhetschef, Näringsliv och kompetensförsörjning.

Övergången mot en mer hållbar ekonomi kräver att både företag och det offentliga stödsystemet har en djupare förståelse för omställningsprocessen och den kommande lagstiftningen om EU:s Gröna Giv. Europeiska socialfonden, ESF, har beviljat 12,2 miljoner kronor i stöd till projektet som ska drivas av regionen i samverkan med företag, kommuner och näringslivsfrämjande aktörer i länet.

– Genom att utbilda anställda från privata och offentliga verksamheter i hållbarhetsfrågor, kan vi bidra till en grönare framtid. Att investera i kompetensutveckling gynnar inte bara företagen och organisationerna, utan även den enskilda individen och samhället i stort, säger Chatarina Ståhl, projektledare för Green Twin Kompetens.

Powered by Labrador CMS