Virsbodagen är större på flera sätt i år.

Virsbo laddar för stor familjefest – med fler arrangörer och nyheter

Den 17 augusti blåser Virsbodagen liv i den lilla bruksorten med hoppborg, melodikryss, knallar, backluckeloppis och till och med bröllop.

Publicerad

Fler arrangörer och en ny stor nyhet, förutsättningarna inför den årliga Virsbodagen är ultimata och nu ser alla involverade fram emot en fullspäckad dag i Virsbo.

Backluckeloppis, marknad med utställare av mat och hantverk, melodikryss, trubadur, café, barnaktiviteter, tipspromenad, ponnyridning, konstutställning, discgolf med mera. Och den stora nyheten: drop-in vigsel.

– Vi är fler arrangörer i år. Det är Ica Virsbo, Genbergs Sommarcafé, Wirsbo Herrgård och Virsbo IF som samverkar och ser till att den här dagen blir rolig och fantastisk på alla sätt. Vid ett av planeringsmötena nämnde jag att jag är vigselförrättare och då ropade de andra enhälligt; ”vi kör Drop-in vigsel på Virsbodagen”, avslöjar Tobias Grankvist från Virsbo IF som till vardags jobbar som fritidsgårdssamordnare i Surahammars kommun.

De som går i giftastankar kan passa på att få vigas på Herrgårdsbron med Virsbosjön och näckrosblad som kuliss. Drop-in-vigseln är öppen mellan 13.30 och 15.00. Efter avslutad vigsel kan man fira med bubbel i Herrgårdsbaren.

– Kom uppklädda eller i favoritmysbyxorna, ensamma eller med hela släkten. Allt man behöver ta med är legitimation och hindersprövning, resten ordnar vi. En drop-in-vigsel behöver dessutom inte endast ske mellan två ogifta personer, det kan även vara ett sätt för redan gifta par att förnya sina löften, säger Tobias.

Alla aktiviteter som går av stapeln under Virsbodagen finns att läsa på evenemangssidan på Facebook. Familjefesten pågår mellan klockan 10-15 lördagen den 17 augusti. Parkering finns vid den stora grusplanen på Virsbo IP.

– Det kommer att bli en härlig dag! Det är så fantastiskt med Virsbos alla föreningar och företag här som ställer upp och ser till att en sån här dag blir av. Alla eldsjälar. Och förutom allt kul som man kan ta del av under den här dagen så kommer det självklart vara strålande sol. Det lovar vi. En dunderdag helt enkelt!

Powered by Labrador CMS