Äntligen ett vinnarlag. VSK Bowling tog sin första historiska seger i högsta serien på lördagen mot tidigare serieledaren Alingsås. Bakre raden från vänster: Tommy Sarlin, Eric Nordström, Tomas Norgren, Johan Brunsberg, Robert Tillenius och Stefan Dew. Främre från vänster: Kim Nordin, Jocke Stål och Per Jansson.

VSK Bowlings historiska seger

VSK Bowling har tagit sin första seger i elitserien. Den efterlängtade triumfen togs på lördagen hemma i Bellevue – mot tidigare serieledaren Team Alingsås.

Publicerad Senast uppdaterad

Inledningen på VSK Bowlings första besök i högstaligan har varit knackig.

Sex raka förluster och en jumboplats.

Men nu vet de grönvita hur det känns att vinna även i elitserien.

– Väldigt kul och viktigt för laget såklart, säger Jocke Stål, en av VSK:s mest rutinerade spelare och poängbäst i laget denna segerlördag.

Team Alingsås inledde helgen som obesegrade serieledare.

Men det var före trippen till Västmanland. 

För tidigare på lördagen blev det först pisk i Köping av IKW – och sedan alltså ytterligare ett nederlag.

– De var nog lite besvikna och småirriterade redan när de kom till oss, siar Stål.

Det blev inte bättre av att de möttes av både ny teknik, så kallade stringmaskiner som VSK har dispens i elitserien för att köra med i år, och med en oljeprofil som måste spelas lite annorlunda i Västerås. 

– Stringmaskinerna gör att det inte blir någon strikefest som det kanske var förr här. Det vet ju vi om och har tålamodet för det, medan motståndarna snabbare blir lite frustrerade. Det är en klar fördel för oss som hemmalag.

Och oljeprofilen?

– Den bestämmer hemmalaget självt, vi har valt den längre på 46 fot (mot tidigare 39) för att vi vill spela ett rakare spel längre in i banan. Vi är det lag i elitserien med högst medelålder och många av vi spelar inte med samma fart och rotation som många av de unga spelarna gör så därför gynnar denna profil oss bättre, förklarar Jocke Stål.

VSK rivstartade och skaffade sig en 4–1-ledning efter den första av totalt fyra serier.

Det gästande västkustlaget kontrade dock och hade kvitterat till 5–5 efter halva matchen.

Men i de två sista serierna var VSK starkast.

– Vi hade en högre lägstanivå rakt igenom och visar att vi är bra som lag. Vi har inga stjärnor som många andra lag (Alingsås exempelvis som kom till Västerås med förra årets bowlare och tidigare världsmästaren James Blomgren) utan går på en bra lagsammanhållning. 

Vad betyder den här segern?

– Viktigt för självförtroendet förstås. Och nu vet de andra lagen att det inte bara är att åka till Västerås och hämta hem två poäng. 

Publikstödet var bra på läktarplats i Bellevue också.

– Kul.

Nu väntar ett litet uppehåll innan det är dags för länsderby mot IKW Köping – med fyra segrar hittills – på bortabanor lördag 16 november.

– Det blir tufft, de har gjort det jättebra och är svåra att slå hemma. Men det blir häftigt med det första länsderbyt någonsin i elitserien.

Och med en stark seger i ryggen dessutom.

Powered by Labrador CMS