
Det våras för korvmojen
Sedan några månader tillbaka driver ägaren av Sallad & Sånt en ny satsning som går under namnet Måjjen, där klassikern korv med bröd vässas upp flera snäpp till en riktigt kulinarisk upplevelse.
Otaliga timmar av förberedelser ligger bakom satsningen med Måjjen.
– Jag åkte runt i ett halvår och bara åt korv innan jag landade i att den vi använder nu är den bästa korven, konstaterar Johan Benzeriane som sedan oktober driver två enheter av Sallad & Sånt, samt Måjjen.

I hörnet av lokalen på Tunbytorp har ett hål i väggen tagit form, med en trivsam uteservering som anpassas efter årstiden.
– Det hela började med att jag snöade in på att jag ville göra något mer och nyttja lokalen på ett bättre sätt. Innan hade vi cirka 15 kvadratmeter outnyttjad yta och jag ville göra något som inte konkurrerade ut den befintliga verksamheten.
Det var under ett besök i Stockholm som Johan och kocken Jerry Jansen besökte en restaurang som heter Günthers och serverar korv på ett nytt sätt.
– Det var säkert 50 meter kö och jag pratade med både andra personer i kön och de som jobbade och de sa att det var så varje dag.
Perfekt mötesplats
Idén om en nytänkande korvmoj fick ytterligare tyngd när Johan noterade att många motorburna ungdomar rörde sig utanför under kvällar och nätter.
– Jag tänkte att det är en perfekt mötesplats för ungdomar, och det finns ju inte så många såna ställen i Västerås idag.
Jerry Jansen har tagit fram två unika såser som lyfter smakerna till en ny nivå.
– Det här är korv på ett annat sätt, vi har inte ketchup och senap, vi har inte räksallad och mos. Initialt reagerar många med att då vill de inte ha, sen får de testa och tycker att det är sjukt gott. Vi serverar kvalitetskorvar i grillad baguette, toppade med våra hemgjorda såser och fräscha kålsallader.
Flera sorters korv
Johan understryker flera gånger under intervjun att Jerry Jansen är nyckeln till både den befintliga verksamheten med sallader samt den nya korvsatsningen.
– Jerry är fantastisk, han löser allt.
Det finns flera olika sorters korvar, varav en är vegansk och flera är allergivänliga.
– Jag har själv barn som har mjölk, soja- och äggallergier så för mig är det viktigt att kunna erbjuda allergivänliga alternativ som tillagas på rätt sätt.
Måjjen smög igång i oktober och har därefter utformat menyn steg för steg.
– Vi har bett våra kunder om ärliga synpunkter och baserat menyn på det. Nu sitter alla rutiner och vi ser fram emot att kunna ha öppet sent på helger under vår och sommar, jag vill skapa en mötesplats så att det händer lite grejer.